fredag 11 augusti 2023

Semester dag 4

Sov uselt natten till idag, oklart varför men så var det. Släpade mig upp vid 7.30 och en halvtimme senare var jag och de fyrbenta ute på vår dagliga promenad. Idag blev det en runda på 9 km. Under tiden hade min man varit och hämtat äldsta barnbarnet och sedan inleddes Operation Bära Ved. Det var slitsamt. Trädet som fälldes stod längst bort på grannarnas tomt, så först skulle allt bäras över hela den tomten, hivas över staketet och sedan bäras ungefär lika långt till, i uppförsbacke dessutom. Det tog några svettiga timmar, men nu är nästan allt i alla fall uppburet till en plats ganska nära vedbacken. Det som återstår är den allra grövsta delen av stammen som vi får kapa och klyva på plats, men motorsågen pajade så det får bli när den är lagad och det blir den "inte innan helgen" enligt killen på den lokala macken/bilochmotorverkstan där vi lämnade in den. Men imorgon ska jag på en aktivitet som den lokala taxklubben ordnar, och på söndag ska vi till tippen med alla grenar och löv och bös så där finns ju att göra ändå. 

Ligger nu på värmedyna, för ryggen tyckte att det där med att stå dubbelvikt och klippa klenved med grensax var väl rätt överskattat. Nu ska jag dricka te och läsa klart John Ajvide Lindqvist.

3 kommentarer:

  1. Nu är inte jag en människa med gröna fingrar, jag försöker halla liv i mina växter och mitt mandelträd pa balkongen, men har ni inte en kompost som tacksamt skulle ta emot löv och bös?
    För övrigt dök det upp en grön container utanför "mitt" hus häromdagen. Staden där jag bor har gett en container gratis till alla hushall som inte hade en sen innan (da den kostade pengar). Där lägger man allt hushallsavfall och den töms en gang i veckan. Antagligen tillkommer en kostnad för tömningen, men jag kollade, och det är en väldigt liten summa per ar. Delat pa de fyra lägenheter som finns i huset.
    Tidigare har jag använt den gröna containern i huset jämte, och ingen har klagat hittills.
    Ett bra initiativ tycker jag.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kompostens storlek i förhållande till volymen löv är som att försöka få jorden att rymmas inuti månen 😆

      Här har vi ju fått fyrfackstunnor, vilket är underbart. Alla hushåll i kommunen har två tunnor med fraktioner för organiskt avfall, tidningar, plastförpackningar, pappersförpackningar, metallförpackningar, färgat och ofärgat glas samt brännbart. Sååå skönt att slippa samla detta inomhus för att sedan ta med till återvinningsstationen. Det ska vara lätt att göra rätt!

      Radera
    2. Sa himla bra. Här har vi containrar utplacerade överallt sa det är 5 min att ga för mig med glas och metall. Papper och kartonger ställer man ut pa gatan utanför huset (papper varje manad, kartonger varannan vecka), sa hämtas det upp. Plastförpackningar finns det tyvärr bara nagra butiker som tar emot, men alla tar emot pet-flaskor (som jag ända aldrig köper). Vi betalar för soppasarna, som läggs i en container utanför huset. De är rätt dyra sa man tjänar pa att sortera skräpet. Alltsa man betalar för förbrukning, snarare än ett fastpris. Bra tycker jag.
      /Annika

      Radera