tisdag 29 augusti 2023

Till stallet istället, v 35 2023

Den här veckan är ju teorivecka, men eftersom det körde ihop sig för vår grupp för några veckor sedan så fick vi ju byta den lektionen mot teorin (även om "teorin" i det fallet blev egen ridning) och så skulle vi ha den lektionen som igår då. Lite rörigt att förklara, men bra lösning tyckte vi alla. 

Hade Travaren, och det var alldeles otroligt seeeegt till att börja med. Vi red på stora utebanan och inte ett steg fick man gratis, tyckte jag drev tills jag blev blå i ansiktet utan att det direkt hände något. Vi red mycket på volter och jobbade med ställning och böjning som förberedelser till huvudövningen som var att rida öppna och sluta längs ett fyrkantsspår. När det var kanske 10 minuter kvar på lektionen så hände något, oklart vad men det var som om att handbromsen plötsligt släppte på Travaren, helt plötsligt gick han fram riktigt hyggligt och fick lite energi i stegen och då har man ju något att jobba med. Fick såklart stötta med skänkel hela tiden ändå, men det var något helt annat när han plötsligt längde ut steget istället för att stå emot och ta trippiga ministeg där det inte känns som att man kommer framåt överhuvudtaget. Nöjd, synd bara att lektionen nästan var slut då men så är det ju tyvärr nästan alltid. 

Nästa vecka är det hoppning, får se om jag ska rida då eller om jag skiter i det. Har hoppat Travaren en gång och som jag minns det gick det väl sådär, han gör absolut inget dumt eller så, men är lite känslig och jag har ju otroligt lätt för att spänna mig och krångla till saker och ting när det kommer till hoppning, så det blir väl inte direkt a match made in heaven. Men jag får se, behöver ju inte bestämma det förrän på måndag förmiddag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar