lördag 12 augusti 2023

Semester dag 5

Gick upp, åt frukost och packade in hundarna i bilen och åkte till spårskogen för en dags häng med taxmänniskor. Kom dit tidigt och gick en runda (spårskogen är, förutom att vara spårskog, ett fantastiskt strövområde med ett antal fina vandringsslingor), kom inte alls ut där jag hade tänkt mig utan på ett helt annat ställe mycket längre bort. Aja, det var ju bara att knata vidare och se glad ut. Förr eller senare kommer man ju tillbaks till utgångspunkten, när det är en slinga. Man ska dock inte göra samma misstag som jag gjorde när jag skulle förevisa denna favoritplats för min bror förra sommaren och trodde att det fanns en orange slinga, helt rimligt eftersom det finns en blå, en röd och en gul också. Men de orange markeringarna visar var Skåneleden går och den leder tvärs igenom detta strövområde. Vi kom ut på en grusväg där vi inte riktigt visste åt vilket håll vi skulle gå, ingen mobiltäckning fanns så Google Maps och liknande var bara att glömma, vi började traska och naturligtvis var det åt fel håll så vi fick vända och lunka tillbaks, vilket närapå kändes som när Frälsaren gick uppför Golgata bärandes på ett kors. Detta var förra sommarens varmaste dag och vi hade redan gått i flera timmar och var skitlångt från utgångspunkten (men så småningom nådde vi såklart dit).
 
Så dramatiskt blev det inte idag (eftersom jag följde slingorna). Kom tillbaks, fikade och hängde ett par timmar med taxfolket, påbörjade sedan hemfärden. Svängde inom Ica Kvantum och köpte en sallad, hade dock inte lust att sitta och mula i mig den på parkeringen utan körde hemåt och tänkte att jag stannar på något rastplatsliknande utmed vägen. När jag var liten så brukade vi åka på utflykt till Visingsö med mormor och morfar och på vägen dit (eller hem) stannade vi alltid på en rastplats och åt medhavd matsäck och det minns jag som mysigt. Nu var det kanske liiite skillnad på en rastplats utmed gamla riksettan på 1970-talet jämfört med den ynkliga lilla parkeringsficka utmed den hårt trafikerade väg 21 i nådens år 2023 som jag till slut svängde inom, men det var hur som helst rätt omysigt. Trafiken susade förbi i 100 km/h så att hela bilen vibrerade, solen stekte och det blev snabbt obehagligt varmt. Kunde ju lika gärna kört hem och ätit den där salladen hemma i trädgården, men jag var hungrig och det är ju lätt att vara efterklok. 
Kom hem och då visade det sig att det släp som min man skulle ha lånat som imorgon redan var utlånat, så nu får vi skrapa fram plan B avseende morgondagens färd till tippen. Vill helst ha det avklarat, men hyra släp kräver en massa logistik eftersom det inte finns någon som hyr ut här i byn. Lånesläpet (från min mans jobb) är bara tillgängligt på helger och nästa helg är vi upptagna. Aja, det löser sig väl. 

1 kommentar:

  1. När var familj akte till kusten stannade vi vid en kiosk pa vägen, och där fick jag en glass! Det var bara nio mil, sa inte langt, men jag kommer fortfarande ihag det. Barndomsminne.
    /Annika

    SvaraRadera