tisdag 29 augusti 2023

Det går bra nu, NOT

Kom till jobbet igår och mitt Teams ville ju inte fungera. Teams är på olika sätt involverat i kanske 80 % av mitt arbete, så det blev ju inte mycket gjort förrän en supportkille (eller FYR kanske man ska säga eftersom det var en dansk) vaknade till liv och började fjärrstyra och ordna och dona. Lyckades delta i ett möte, men då fungerade inte headsetet utan jag fick använda datorns mikrofon och högtalare, varpå kollegor klagade på att det kom "horrible sounds" från mitt håll. Nästa möte lyckades jag återuppliva headsetet och fick då frågan om jag satt i ett fläktrum. Kontaktade support-FYREN igen och då fick han feeling och skulle uppdatera varenda drivrutin som någonsin installerats. Det tog sin rundliga tid och klockan passerade med god marginal min vanliga gå-hem-tid och där satt jag och kunde inget annat göra än att vänta på att han skulle bli klar (uppdateringar kräver som alla vet ett antal omstarter och för varje omstart var jag tvungen att logga in via en kod som skickades till min mobiltelefon, så Fort Knox-igt är vårt datasystem, annars kom han inte vidare). TILL SLUT var det klart och jag stängde ner och pep hem. Tränade tabata, tog ut hundarna på promenad, åt kvällsmat, åkte till stallet, kom hem och då hade min man redan gått och lagt sig. Duschade och provade trickset att gå och lägga mig direkt i Flickrummet™ istället för att först ligga och lyssna på min mans snarkningar och bli irriterad av oljudet och efter en timme eller så konstatera att jag aldrig kommer att kunna somna och först därefter stampa iväg in i tystnaden. Tycker faktiskt att jag somnade inom rimlig tid, så det ska jag kanske tillämpa i fortsättningen (om det nu inte bara råkade vara en slump). 

Kom till jobbet idag, då funkade allting som det skulle TRODDE JAG, men så fort jag skulle börja öppna filer i Teams så dök det upp en sån här dialogruta där Teams eller Microsoft eller Bill Gates personligen, inte fan vet jag, ville att jag skulle logga in, och den där rutan bara fortsatte att poppa upp oavsett hur många gånger jag skrev in mina uppgifter. Enda sättet att öppna filer var att öppna dom i antingen webbläsaren eller i Teams, men då blir livet, i alla fall mitt, otroligt mycket mer omständligt än vad det skulle behöva vara, så det nöjde jag mig inte med utan när support-FYREN kommer till jobbet har han en arbetsuppgift som jag hoppas att han startar dagen med så att jag kan komma igång och arbeta snart. Den som lever får se vad som händer här. 

Efter jobbet ska jag springa intervaller. Det har jag inte gjort på hela semestern p g a att jag har gått långa promenader istället, plus att det är lite bökigare att få till på hemmaplan faktiskt. Många av dom timmervägar där jag går med hundarna dagligen och stundligen passar inte så bra för löpning för på många ställen har de hällt ut sten som fungerar som bärlager för tunga skogsmaskiner och det är ett väldigt oskönt underlag. Motionsslingan finns ju, men det är också bökigt att springa med tre hundar varav en är på sin ålders höst och inte så spänstig längre. Så jag sket i det under semestern, för att tala klarspråk. Men idag ska det alltså bli av. Hoppas det går bättre än att jobba, för det går faktiskt bara sådär. 


2 kommentarer:

  1. En gang för manga ar sen fick jag nat virus pa min jobbdator. Supporten gav mig stränga order att inte använda datorn och skulle höra av sig när det funkade igen. Halva dagen gick och jag rullade tummarna. Till slut ringde jag och fragade hur lang tid det skulle ta att fixa problemet. Da blev jag informerad om att det hade gatt fort och de hade skickat mig ett mail! Jaha, och hur skulle jag ha kunnat läsa det när jag inte fick använda min dator? Hal i huvudet.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, påminner om en gång för hundra år sen när en supportkille på telefon kom fram till att mitt problem var att jag hade fel browser, så han gav mig direktiv via telefon hur jag skulle avinstallera den. Och sen säger han "ja, och sen går du in på www.blablabla..." och jag bara "jaha, MED VAD? Jag har ju ingen browser längre.". Då blev det tyst i luren, och sen fick dom skicka ut en tekniker för att lösa problemet 🤣

      Radera