tisdag 8 augusti 2023

Semester dag 1

Semestern inleddes med att jag tog ut hundarna på en blåsig långpromenad, det kändes mer som höst än sommar. Under promenaden funderade jag en del och när jag kom hem inlade jag veto mot att riva och bygga uthus den här semestern. Sen vi bestämde att detta projekt skulle genomföras har min man börjat prata om att han/vi också ska 1. bygga trädäck, 2. gräva jordkällare, 3. lägga klinkers i tvättstugan, 4. kakla badrummet. Inte under den här semestern kanske, men ändå. Vad han däremot inte har gjort är 1. räknat ut hur mycket virke etc som behövs till uthuset och 2. beställt det så att det ska finnas hemma lagom till semestern börjar. Det enda han gjort är 3. pratat om att han ska åka till Lantmännen och "titta vilka dimensioner som finns", men mer än så har det alltså inte blivit av det. Plus att hela skiten ju också måste tömmas och det är inte heller gjort. 
Nu råkar det också vara så att en granne har fällt en jättestor hängbjörk och den har vi lovat att "ta hand om", vilket är ett jättearbete för allt ska kapas och kånkas från grannens tomt över till vår och vidare upp till vår vedbacke, vilket inte direkt är gjort på en kafferast. Plus att vi också måste åka till tippen med allt bös som inte är ved för det ingick också i dealen "gratis ved". 
Sa till min man att jag inte vill höra ett ljud om vare sig uthus eller jordkällare eller trädäck eller något annat stort projekt förrän han är klar med förra sommarens projekt (och det som varit en neverendingstory sen vi flyttade hit): KÄLLAREN. Det är inte ofta jag pekar med hela handen men nu tyckte jag faktiskt det behövdes. Var beredd på en lååång diskussion men min man gav med sig direkt. Kanske insåg han också att det här bara skulle bli onödigt jobbigt och stressigt, och som jag sa Har uthuset stått där i 40 år så klarar det nog ett år till. 
Frid rådde och vi bestämde att vi skulle åka till en liten mysig thairestaurang ett par mil härifrån och äta lunch, för det brukar vi göra som en sån här "nu är det semester"-grej. Ett par gånger har vi gjort misstaget att åka på en måndag, för då är det stängt och så får vi irra runt i obygden på jakt efter något annat matställe (och det är inte så att de står som spön i backen) med blodsockret vid fotknölarna och humöret därefter. Nu visade det sig att det inte heller var jättesmart att åka dit på en tisdag vid 12.30 för då var det fullsatt. Nu finns det väl bara kanske 6 bord så det säger väl inte så mycket. Uteserveringen lockade inte för det både blåste och regnade. Vi bestämde oss för att åka till en kinarestaurang i en annan by, men då hade dom inte lunchservering. En kraftig känsla av déja vù infann sig trots att vi mulat i oss bananer och skumtoppar som vi stödhandlat i en lanthandel. Till slut hittade vi ett rätt ocharmigt ställe där vi kunde få en ytterst menlös dagens till livs.
Sen åkte vi hem och kånkade ved, vilket var svinjobbigt. Ingen ville krokna innan grannen som är 70+ och fd förtidspensionär (numera bara pensionär antar jag), men som väl var började det regna så vi kunde ge oss för dagen. To be continued imorgon.

2 kommentarer:

  1. Om man är 70+ är man väl vanlig pensionär, eller?
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja där hängde jag visst inte själv med i mina egna svängar 🤣 fd förtidspensionär, numera vanlig.

      Radera