torsdag 3 augusti 2023

The whale's tail came up and caught her

Det börjar långsamt närma sig semester. Känns overkligt, nästan alla jag känner har haft sin eller är möjligen inne på sin sista vecka. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till att plötsligt få ett litet hav av lediga och oplanerade dagar, men det ska säkert lösa sig. 

BOOT CAMP i stallet i helgen, fast det har ännu inte kommit ut någon information om tider och sånt. Vet att personalen i stallet har haft semester och inte börjat jobba förrän den här veckan, så de ligger väl lite back med mail och sånt får man väl förmoda. Dessutom har det varit lite föreningslivsdrama tidigare i år, vilket har lett till att Ridsportsförbundet nu gör någon granskning, och det fick lokaltidningen nys om och gjorde ett jättereportage i förra veckan med krigsrubriker om mobbning och trakasserier. Såatteh, jag antar att det finns ett antal mail om det för ridskolan att besvara.
Och angående den påstådda mobbningen och trakasserierna: jag säger inte att det inte har förekommit, för med tanke på hur mycket tjafs det är bland folk i allmänhet och i föreningslivet i synnerhet så vore det väl konstigt om det inte då och då seglade upp en konflikt av något slag. Men jag har inte sett någonting av detta. Jag har alltid blivit trevligt bemött av alla (utom möjligtvis Häxan, men det var ju mer back in the days), hästarna är välmående och behandlas väl, det är ordning och reda med allt, osv. Såklart kan det finnas jättejättemycket under ytan, men jag kan ju bara uttala mig om det jag har sett och hört. Plus att det jag har sett av "bevis" på den påstådda mobbningen (som lagts ut på en persons instagram) enligt mig var i klenaste laget. Såklart har alla rätt till sin upplevelse och det här var kanske bara droppen som fick bägaren att rinna över (fast om det finns "värre", varför lägger man inte ut det då?), men om jag väldigt starkt ogillar mobbning så ogillar jag nästan ännu starkare när folk ska spela ut "jag-är-utsatt-för-mobbning-och-trakasserier-"offerkoftekortet i tid och otid. En bekants tonåring påstod på fullt allvar att det var en kränkning när hens lärare inför hela klassen frågade någon varför hen inte gjort sin läxa. Det har gått inflation i det här, begrepp som tidigare varit allvarliga vattnas ur till en jättestor lerpöl där alla ska vara med och plaska runt. Någon piskar igång ett drev på sociala medier, personen blir blockad från en sida och vips ylas det om trakasserier utan att man för en sekund funderar över vad som är orsak och verkan. 

Nog om det, trist att denna artikel, där bara "ena sidan" uttalade sig då den andra sidan inte kommenterade en pågående utredning så det blev ju lite, hm, vinklat, skulle komma såhär precis innan terminsstart när man ju verkligen vill lägga gammalt bakom sig och börja på nya friska kulor, men det är som det är. Antar i alla fall att man av denna anledning haft lite annat att prioritera än att skicka ut information om BOOT CAMP, det var det jag skulle komma till. Den kommer väl imorgon eller nåt. Hehe. 

Igår anmälde jag mig till det där trailrun-loppet i oktober! 6 kilometer, så får jag se hur mycket löpning det blir av det hela. Tränade tabata och sedan gick jag en promenad med hundarna medan jag pratade med min bror i telefon. Gick uppför alla backar som fanns plus att jag bitvis fick släpa med mig hundarna p g a intressant road kill som de  ville ha som alternativ föda, och flåsade som en annan Heta Linjengubbe i luren p g a detta. Gud, Heta Linjen ändå va? Vem kom på detta? Hur funkade det egentligen att man plötsligt kunde prata med en massa människor i en tid när ord som "trepartssamtal" var extremt high tech? Hur fick man ens tag på dessa telefonnummer på det mycket analoga 80-talet? Minns inga detaljer, men kul var det (ibland åtminstone, det var väl mindre kul när det bara var en massa snuskhumrar som flåsade och hade sig). 

Satt och läste resten av kvällen medan min man höll på med jobbgrejer. Kände att jag hade det GÖTT. Snart är det helg, sen är det snart semester. Idag ska jag jobba, sedan handla och så hem och städa. Ingen träning. Känner mig lite stel och sleten i kroppen, har kört 10 minuters vibrationsträning plus den vanliga träningen den här veckan och det tar kanske lite mer än vad man tror. Har i alla fall grym träningsvärk, så det ska bli fint med lite vila idag. 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar