onsdag 16 augusti 2023

Semester dag 9

Idag är det bockjaktspremiär, en händelse som inte har ett dugg med mig och mitt liv att göra, men i morse när jag var ute och långpromenerade med hundarna så kunde jag inte gå som jag hade tänkt mig för del del av rundan som går genom skogen var avstängd p g a jakt. Eller avstängd var väl inte ordet, men det stod skyltar med JAKT PÅGÅR vid varenda liten timmerväg som jag tänkte vika in på, och då är man ju inte mer korkad än att man håller sig kvar uppe på landsvägen. Inte för att jag precis är rädd för att bli skjuten, men det är inte jättekul att upptäcka att man befinner sig mitt i drevet, typ. Plus att man vill ju inte sabba för andra. Önskar att fler jaktlag var lika föredömliga med att skylta, men det är de tyvärr inte utan ett tu tre så sitter det en gubbe med gevär i något torn som man passerat hundratals gånger utan att se en levande själ.

Aja, kom hem via landsvägen, körde ett pass tabata och sen var det lunch. Sedan blev det ett par timmars slappande med Stephen King på soffan innan jag tog tag i att gå igenom gamla foton på mitt föräldrahem och skicka till dom som bor där nu, som jag har kommit i kontakt med av en slump. Huset - mitt föräldrahem - är numera rivet pga att det var gammalt som gatan och de renoveringar som borde ha gjorts för kanske 25 år sedan nu mer skulle vara som att sätta ett Bamseplåster på ett benbrott. Det ska byggas upp igen, huset alltså, och de som bor där nu, eller i alla fall kvinnan i familjen, ville gärna se hur det sett ut förr. Insåg, när jag bläddrade i mormors gamla fotoalbum, att a. ingen i min släkt kommer att gå till historien som mästerfotograf, b. om man bor i en gammal släktgård kan det vara av intresse att dokumentera densamma, och då behöver det nödvändigtvis inte finnas flinande ungar i 70-talskläder och låtsastomtar i lösskägg på varenda fotografi. 
Aja, nu är det i alla fall gjort. Sen blev det Coops färdigpizza och ett glas vitt till kvällsmat medan jag tittade klart på säsong 2 av Happy Valley. Får väl se-om säsong 3 fastän det inte var så längesen jag såg den, men att se säsong 3 när det var flera år sen man såg de första säsongerna gör att åtminstone jag blev tvungen att friska upp minnet lite kring Neil, Ann, Nevison och de andra i gänget kring Catherine, Clare och Tommy Lee Royce. Ett angenämt problem.

2 kommentarer:

  1. När min bror skulle fylla jämnt för ett antal ar sen hittade jag nuvarande ägarna till huset som min pappa och farfar byggde för jättelängesen. Jag tänkte det kunde vara kul med lite nya foton och info för min brorsa som växte upp där (och där jag ocksa bodde nagra ar innan jag lämnade föräldrahemmet). Jag tog kontakt men ägaren hade ingen som helst lust att veta mer om ursprungsägarna eller dela med sig av nagot. Konstigt tycker jag. Jaja, en del människor förstar man sig inte pa.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt, ja, sånt är ju jättespännande. Men en del bryr sig uppenbarligen inte om sånt.

      Radera