torsdag 31 augusti 2023

Never tell me the odds

Igår var en händelselös dag. Jobbade, åkte hem, tränade, gick ut med hundarna, kom hem. Min man kom hem, åkte igen, kom hem igen. Satt i soffan och kollade på Carl Stanleys föreställning på SVT Play medan jag funderade över hur jag skulle få ihop LIVSPUSSLET. Nu är det ju nämligen EM i hoppning, och det vill man ju helst inte missa, speciellt som jag missade gårdagens sändning (är ju inte riktigt samma sak att se det i efterhand på SVT Play) och det svenska laget ligger i ledning (just nu), men sändningarna börjar klockan 13 (idag) och 13.30 (imorgon), vilket förvisso passar mina arbetstider skapligt men det kräver ju att jag kör med plattan i mattan hem och inte har något som stoppar mig (till exempel en handling till den gemensamma jobbfrukosten idag och en planerad intervallträning imorgon). På söndag är det final, sändningarna börjar klockan 12.30 och då hade jag lovat att jag skulle hjälpa en tjej som ville spåra med sin valp men inte visste hur hon skulle komma igång. Men det bokade jag flinkt om till klockan 11 istället, så det löste sig. 
 

Har också bokat tid för bältrosvaccination, trots att det är jättejättedyrt. När jag vaccinerade mig mot TBE för några veckor sedan kostade det 450 riksdaler, motsvarande prislapp för bältrosvaccin är 2500. Dyrt som sagt, men vet inte hur mycket notiser jag har fått i alla möjliga sammanhang den senaste tiden att EN AV TRE PERSONER ÖVER 50 ÅR DRABBAS AV BÄLTROS. Nu är man ju över 50 och 1 av 3 känns som ganska taskiga odds faktiskt, plus att jag känner rätt många som har haft bältros och som vittnar om hur för djävla plågsamt det är. En jag känner fick till exempel bältros i underlivet, och det var ingen dans på rosor om man säger så. Kan man komma undan med 2500 (plus, antar jag, ytterligare 2500 om ett tag för det är nog någon slags grundvaccination med två sprutor om jag fattade det rätt) så är det nog ändå värt det. Har väl tillräckligt med krämpor som det är. 

Är lite i valet och kvalet om jag ska på teorin i stallet ikväll. Temat är "hästens foder" och det är väl...tja, inte alls ointressant, det är alltid kul att lära sig saker men har man ingen egen häst så känns det ändå liiite, vet inte riktigt vad jag ska med den kunskapen till liksom. Men jag får se hur jag gör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar