fredag 3 mars 2023

Till stallet istället ,v 9 2023, pt 2

Det kan ju hända att jag var lite mallig över min nyorganiserade garderob där alla underkläder som funkar för ridning numera ligger i en egen liten korg så att man numera slipper stå och rafsa för att hitta ett par som inte ska generera skav och elände i samband med kvällens ridlektion. Igår tog jag på mig ett par rätt så nyinköpta (det där med att hitta Den Ultimata Ridtrosan™ är lite av en grej för mig, det finns visserligen särskilda ridtrosor men dom kostar fan i mig skjortan och lite till så jag jagar på andra marker kan man väl säga) som jag nog bara provat när jag ridit Lille P. Och det är ju lite skillnad på att skritta i tjugo minuter jämfört med att rida en timmas dressyrpass med en motvillig Köttbulle, blev jag plågsamt medveten om igår. De här trosorna var som prästens lilla kråka och slank både hit och dit så att man skulle kunna tro att jag hade ett levande väsen innanför ridbyxorna som dessutom var på väg att krypa ut ur öronen på mig. HELVETE vad jobbigt det var. Försökte att lite diskret rätta till dom när det var skrittpauser, men vad hjälpte det när de gled utom räckhåll vid första travsteget. Enda "positiva" med stora citationstecken var väl att de inte stannade så länge på något ställe så att det hann bli jättemycket skav, men fan vilken otroligt obehaglig upplevelse. Dom trosorna har definitivt förverkat sin fortsatta rätt att ligga i den korgen i garderoben. 

Kunde inte fokusera riktigt på ridningen p g a ovanstående, men det gick ändå rätt så bra. Vi red en övning med bommar och volter och jag tycker nog att Köttbullen jobbade på och blev riktigt fin i formen. Nästa vecka ska vi fokusera på sidvärtsrörelser, det blir nog inte lika enkelt, hehe. 

Det var en som ramlade av pga att en häst sparkade bakut mot sargen när vi galopperade, och då blev en annan häst (Ettan by the way) lite rädd, alternativt såg sin chans att spralla till det lite, så hon skuttade iväg och hon som satt på var inte beredd på det utan föll av (men slog sig inte). Plötsligt hade jag liksom ingen häst under mig längre, sa hon efteråt och det var lite så jag också kände det när jag ramlade av (även om det inte gick till på samma sätt). Nu är vi två som har ramlat av i den här gruppen, och än har inte ens halva terminen gått! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar