fredag 31 mars 2023

Spring is far from the air

Jag jobbar ju i ett litet företag som ingår i en internationell koncern som i sin tur ägs av ett investmentbolag, och det är ju ytterst sällan om ens aldrig som man har någonting med personer i  högsta ledningen att göra. Men igår fick jag helt otippat ett mail från det som i businesskretsar heter CFO, som betyder Chief Financial Officer, detvillsäga den som är ytterst ansvarig för det ekonomiska. Han undrade om jag möjligtvis kunde hjälpa honom att översätta en text till svenska (han är själv dansk) och jag svarade att jag kunde försöka. Sen ångrade jag mig BITTERT, för det visade sig vara en del av årsredovisningen han ville ha hjälp med och är det något jag inte kan så är det företagsekonomi, varken på svenska eller på engelska. Svettades med termer som "nettorörelsekapitalbehov" och "bruttovinstmarginal", men förhoppningsvis är det väl någon svensk som också är ekonom som läser det innan det går i tryck? Skickade iväg texten, fick till svar Super god og hurtig tilbagemelding, så det var ju bra. Sen gick det någon timme och så kom ett nytt mail från CFO där det stod att våra ägare er meget begejstret for din oversættelse og vil rigtig gerne ha at du også oversætter [en annan del]. Så då fick jag göra det, och sedan kom det en tredje och anslutande del också med kommentaren till den andra delen How do you do it, faster than Lucky Luke. Nu undrar jag om det är möjligt att vara CFO och inte hört talas om Google Translate? Inte för att jag BARA klipper och klistrar, men det går ju avsevärt snabbare att google translate:a ord och fraser än att slå i lexikon som man fick göra förr i tiden. Google Translate var dessutom väldigt bra på ekonomitermer (även om min sökhistorik nu för alltid är besudlad med EBIDTA och liknande dynga). 

Sedan kom det hantverkare och skulle stänga av vattnet ett par timmar. Genast blev alla akut kaffesugna och kissnödiga, så de fick vänta med att sätta igång tills alla hade ordnat det för sig. Utan kaffe stannar  ju jobbsverige. 

Min plan var ju att åka in till stan för att gå på systemet efter jobbet, men så påminde min kollega Stefan mig om att det är en massa gator avstängda på grund av byggjobb och då tappade jag sugen och åkte till min grannby istället. Kom hem, släppte ut hundarna i trädgården, tog in dom nästan lika snabbt eftersom det ösregnade och hade så gjort större delen av dagen så de var fullt nöjda med att bädda ner sig i soffor och fåtöljer igen. Städade, bar in ved, bar ut sopor och sedan var det dags att åka till stallet. Kom hem därifrån vid 20-hugget och då var det fortfarande på gränsen till ljust! Det är bara vädret som ska ta och skärpa till sig och börja leverera. NU, TACK! 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar