måndag 27 mars 2023

Captured like a butterfly

Sista helgen i mars passerade utan att några större vårkänslor infann sig, och till råga på eländet så fick man vakna upp till SNÖ? Visserligen inga större mängder (än...?) men vadfan liksom. Minns knappt att det kan finnas ett tillstånd där man inte är ständigt påpälsad med jacka, halsduk, mössa. VÅREN, VAR ÄR DU?

I torsdags kväll förkunnade min man att han hade en mansförkylning på gång, så i fredags var det jag som fick åka och köpa glass och halstabletter efter jobbet. På grund av glassen kunde jag inte svänga inom motionsslingan och köra min lilla intervallträning på hemvägen utan fick köra hem och lasta in i frysen först. Bestämde sedan för att gå till motionsslingan, det är väl kanske 2 km dit och 2 hem och den lilla slingan där jag kör min lilla intervallträning är också 2 km, så det kunde väl bli en lagom promenad efter att ha suttit på röven hela dagen. Men väl där fick jag feeling och vek in på 5-kilometersslingan istället. Om 2-kilometersslingan är kuperad är 5-kilometersslingan kuperad i kubik. Jättejobbig är den, men också väldigt härlig (åtminstone när det går nedför) i omväxlande bok- och granskog. Nu har man inte kunnat gå där på hela vintern p g a att de har gallrat i bokskogen, men nu var det hyfsat undanröjt så att man i alla fall kunde ta sig fram utan att behöva lajva att man är Rambo II. 

Kom hem och var smutsig och svettig (som Rambo II) och dukade upp en enkel måltid bestående av grillad kyckling och potatissallad, den senare var rester från vår jobb-kickoff för några veckor sedan och således GRATIS. Fick feeling och tog ett glas vin också. Igår hörde jag ett radioprat om skadlig alkoholkonsumtion, eller "riskbruk" som de mest pratade om, vilket var om man drack mer än 9 glas vin per vecka. Kom fram till att jag nog inte ens druckit 9 glas vin det senaste halvåret, så det kändes ju bra. Har aldrig någonsin befunnit mig i någon slags riskzon, men förr var det mer att man slentriandrack ett par glas varje fredag och/eller lördag bara för att, liksom. Det gör jag inte längre, utan nu blir det mer när andan faller på. Och det gör den faktiskt rätt sällan. 

Hela hushållet knoppade in vid 21-tiden på fredagskvällen, min man pga sin mansförkylning och jag för att jag sällan är vaken senare än så. Vaknade upp till en regnig lördagsmorgon. Tog med Tage och Laban på promenad, medan Remus och Hilding låg kvar i soffan och tittade föraktfullt på oss. De fick stanna hemma med sin ålders rätt. Tycker att de börjar bli så gamla att de kan få slippa när det är kallt och blött, och de visar TYDLIGT att de är extremt osugna. Traskade en knapp mil, kom hem och städade i hönshuset. Rensade lite ogräs i ett hörn i trädgårdslandet, lyckades bränna mig på ett bestånd med etternässla som jag trodde jag hade utrotat men icke. Det var väl ett vårtecken så gott som något. Hönsen blev åtminstone glada åt att få lite grönt att picka och krafsa i. 
Åt lunch och sedan var det dags att ge sig iväg till spårskogen för att lägga spår till söndagens träning. Kom fram och möttes av en massiv hagelskur, följd av hällande regn, så när jag kom hem var det bara att skala av sig exakt varenda palta och hänga på tork. Fixade middag och så skulle vi titta på ett avsnitt av Kleo men då var det något strul med Netflix så det slutade med att vi tittade ikapp på Sveriges Mästerkock och Efter stängning. 
Ställde fram alla klockor och gick och lade mig tidigt, fast det blir ju inte så tidigt när man blir av med en timme. Sov dåligt och vaknade jättetidigt (borde man inte vakna senare?), hatar lite att ha tider att passa när det är omställning till sommar- eller vintertid. Det är ju inte raketforskning direkt men hjärnan ligger ändå och ältar lite: du har väl inte glömt? ställer telefonen om sig själv? det är väl en timme framåt den här gången?, osv. 

Tog med mig Laban och åkte till den kalla och blöta spårskogen. Hade trots vädret en trevlig dag och  lille Laban skötte sig utmärkt. Kom hem, hängde upp alla kläder på tork, tände en brasa och tittade ikapp på Biggest Loser. Min man hade återuppstått från dödsriket, a k a mansförkylningen, och förkunnade att han hade "fixat" Netflix genom att starta om tv-boxen. Så då kunde vi titta på Kleo och sedan såg vi ett avsnitt av någon vidrig serie som hette någonting med Snowflake om extremt bortskämda ungdomar som skulle drillas till disciplin och självinsikt via några amerikanska militärer. Det var så tillrättalagt och fjantigt att jag knappt orkade se klart ens det första avsnittet. 

Ja, det var väl helgen det. Nästa helg är det april. A-P-R-I-L. När ska det bli vår då?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar