lördag 25 mars 2023

Som vi lekte

Har läst Som vi lekte av Ninni Schulman och det kan du också göra. Detta är handlingen:

Året är 1982. 12-årige Mattias försvinner spårlöst från sitt hem i den lilla byn Våmhus. Ett år senare är han fortfarande borta och hans mamma håller på att gå sönder av sorg och ovisshet.

Den f. d. polisen Ingrid Wolt är på flykt undan sitt förflutna. Hon har just släppts ur fängelset Hinseberg och börjar sakta bygga upp sitt liv igen. I desperat behov av ett arbete startar hon Siljans Spaningsbyrå och hennes första uppdrag blir att hitta Mattias. När hon börjar nysta i fallet inser hon att den skenbara idyllen döljer mörka hemligheter.


Har läst och gillat Ninni Schulmans Hagforssvit (även om jag ibland blev lite trött på Magda och gänget). Det här var första delen i en ny serie och den börjar väldigt lovande. Spännande, välskriven, många tidstypiska detaljer, fina miljöskildringar, sorglig ibland och med skyhög igenkänningsfaktor (jag var också en sån som var sist på bollen med att bli tonåring) och ett riktigt cliffhangerslut. Den här boken får fem blandband av fem möjliga, stick iväg till bibblan med er allihopa.

4 kommentarer:

  1. Det lät mysigt. Jag ska omedelbart låna mig lite 80-talsnostalgi.
    DDT

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uttrycket/fenomenet "att spela av skivor" återaktualiserades i samband med läsningen. Gud vad man har spelat av skivor i sina dagar. Och Gud vad man inte gör det längre.

      Radera
  2. Har beställt den på bibblan nu, plats 221 på 35 böcker...🙄
    Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick också vänta i en halv evighet kändes det som, men det var det värt.

      Radera