torsdag 23 mars 2023

Mest om mina nya skor faktiskt

Igår var en dag som alla andra: först jobbelijobb i åtta timmar, sedan hem och så ut i skogen. Egentligen var planen att jag skulle köra ett pass tabata, men eftersom min RÖTNA axel/överarm tydligen inte riktigt gillar det så skippade jag det. Gick istället en mil i ösregn och kände mig lite präktig som inte låter vädrets makter hindra mig.
Sen kom jag hem och upptäckte att jag fått paket. För rätt längesen (eller ja, tre veckor sen var det väl) så fick jag sån här riktad reklam på Instagram från ett företag som hette Grönanda och som sade sig saluföra HELT SUPERFANTASTISKA BARFOTASKOR som var både vattentäta och med "bred tåbox" (otroligt het information för en som har fötter som designats av Walt Disney) och "halkfri sula" och som dessutom råkade vara på "rea" just nu, vilket jag tror bara är ett försäljningstricks men jag gick såklart på det och hivade iväg en beställning. Det skadar ju inte att utvärdera alternativ till badskor.

Fördelarna med badskor är många, men nackdelen är att de inte primärt är gjorda för att vandra i och följdaktligen håller de inte heller speciellt länge. Jag går kanske 3-4 mil per vecka med hundarna, och efter högst lika många månader så har det gått hål i sulorna och jag får slänga mina älskade AquaSocks (eller motsvarande märke, just nu kör jag AquaGrip från Mares för AquaSocks i storlek 38 har varit slut på lager i tusen miljoner år) i soporna. Nu kostar ju ett par badskor kanske 169 kronor så det är ju inte som att jag blir ruinerad på kuppen, men man  vill ju ändå vara öppen för andra möjligheter, om inte annat för att undvika slit och släng i ordets rätta bemärkelse.

Har även provat "riktiga" barfotaskor från Vivo Barefoot, men alla deras modeller är för smala för mig, fastän det sägs att de är breda. Men då har dom inte sett mina Kalle Anka-fötter, ska jag hitta några som är tillräckligt breda så får jag väl upp i storlek 45 eller så och då har man djävligt mycket sko över på andra ställen kan jag informera om. Plus att de är hårda, vilket inte heller hjälper den som har hallux valgus från helvetet. Får ju enorma smärtor om jag så bara ska gå in ett par gympaskor innan de hunnit töja ut sig. Utöver det så ägnar sig inte Vivo Barefoot direkt åt välgörenhet, utan deras skor kostar en rätt rejäl slant, och jag kan absolut tänka mig att betala en rätt rejäl slant om jag hittar THE SHOE så att säga, men det har jag alltså inte gjort i deras sortiment. 

Men de här! Drog dom på mig och bara utstötte (på riktigt) ett otroligt ljudligt AAAAAAAH, för de satt som ett andra skinn på mina breda hobbitfossingar. Mmmm vad nöjd jag blev. Promenerade omkring inomhus och bara njöt. Återstår att se om de håller löftet om vattentät osv, men för mig är det inte  sådär jätteviktigt ändå. Badskor är definitivt inte vattentäta, men tillsammans med strumpor blir det lite som en våtdräktseffekt och jag har aldrig frusit om fötterna så länge jag är i rörelse. 

Sen var det dags att landa i soffan och ta itu med sitt stränga lässchema. Läste ut Det låsta rummet igår, det gick egentligen lite för snabbt för min smak för man vill ju dra ut på njutningen som det är att hänga med Ruth och Nelson och de andra. Men 14-dagarslån är 14-dagarslån och om inte annat så blir väl någon annan glad. Påbörjade sedan Ninni Schulmanns Som vi lekte och läste tills det var läggdags. 

Idag är det städning och ridning på schemat, efter jobbet dårå. Funderar på om jag ska be att få byta från Köttbullen till Knubbis. Alltså, jag älskar ju Köttbullen, men ska jag vara ärlig så är det väldigt mycket ansträngning för att få ganska lite tillbaks, även om hon såklart har utvecklats jättejättemycket. Men jag har ändå ridit henne i tre år eller så, och då kanske man ändå ska kunna förvänta sig mer än att bli salig över att hon gör några steg i öppna eller skänkelvikning utan att man dör på kuppen. För min egen utveckling så kunde det nog vara bra att sitta på någon som ändå kan sina grejer. Ska prata med Veronica om det ikväll och höra vad hon tycker. 

Nu: jobbelijobb. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar