fredag 24 mars 2023

Till stallet istället, v 12 2023, pt 2

Igår var det dags för dressyr och det stod enkla byten på schemat. Enkla byten är alltså inte enkla för att de råkar heta det, utan de heter så för att...ja, jag vet inte. För att det inte är galoppombyte i språnget? Det borde med den logiken heta svåra byten (det är såklart svårare än de "enkla" där man bryter av och fattar ny), men det gör det inte. 

I alla fall. Hade Köttbullen och det gick ganska bra faktiskt. Galopp är ju annars inte hennes grej (lite oklart vad som egentligen ÄR hennes grej, haha), men vi fick faktiskt till flera enkla byten. Blev väldigt nöjd för är det något hon inte är så är det reaktiv för hjälperna, och det måste man ju vara om man ska kunna bryta av och fatta ny galopp på väldigt kort sträcka. Men det gick! Hurra för Köttbullen! Sedan skulle vi testa att göra galoppombyte i språnget och det gick såklart inte alls, men det hade jag ju inte riktigt väntat mig heller. 

Luskade lite i om det möjligtvis kunde vara så att jag skulle kunna få ha Knubbis även i dressyrgruppen, och det var väl inte ett omedelbart JA! på den, men om han inte behövs i andra grupper den dagen så kunde jag få ha honom ibland. Det låter ändå som en bra deal, för jag vill ju liksom inte heller släppa Köttbullen helt efter allt vi har varit igenom. 

Stannade kvar i stallet rätt länge och packade höpåsar och grejade lite, det var myyyyzigt. Mvh ponnytjej_68:a.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar