onsdag 29 mars 2023

Kom igen våren, kom igen

Fan vad det är kallt. Ska det aldrig bli vår? Två meningar som jag tycker man upprepar hur många gånger som helst, men vad bryr sig väl Kung Bore om det? Inte ett skvatt uppenbarligen. Igår var det i alla fall sol, men så iskalla vindar så det var knappt skönt ens när man stod i lä. Nåja, har ju i alla fall inte fått mer snö, men det är kanske bara en tidsfråga?

Jobbade, åkte förbi motionsslingan och körde min lilla intervallträning. Åkte hem, tog ut hundar, gick i skog. I skogen var det lä och rätt behagligt, åtminstone när jag gått ett tag och fått upp ångan och kroppstemperaturen. Kom hem, hämtade in sju ägg från hönsen som åtminstone dom anser att det börjar bli vår nu. Min man kom hem, vi satt och snicksnackade hit och dit i soffan, tänkte (åtminstone jag) dra igång ett avsnitt av Robinson, men sen ringde min syrra och ville bli underhållen när hon var ute och körde och kände sig lite trött. Gick upp på ovanvåningen och vi babblade på en god stund för det var ett tag sen vi pratades vid. Sen gick jag ner för att fortsätta hänga med min man, men han hade tröttnat på att vänta och gått ner i källaren, så jag greppade en bok och läste. Funderade återigen på Robinson, men kom fram till att det kunde vänta.

Jamen exakt så spännade är mitt liv just punkt nu. Fick mail om att ett viltspårtillfälle i påsk var flyttat och det var faktiskt rätt skönt. Från början var det inbokat träning både fredag och måndag, vilket i praktiken innebär att man även måste ta sig till spårskogen både på torsdagen och på söndagen, och även om viltspår är jättejättekul så hade det inte blivit så värst mycket påsk kvar. Men nu var fredagens tillfälle flyttat till någon gång i maj och i och med det försvann även torsdagens spårläggning, så då blev det ändå några lediga dagar. G-Ö-T-T. 

Helgen som kommer är också "ledig" (från viltspår). På lördag ska vi på kalas för äldsta barnbarnet som fyllde fjorton (14! hur gick det ens till?) förra helgen men då var de hos sin pappa så det blir fir först denna helgen. På lördag har vi även vår bröllopsdag, vi har varit gifta i 13 år och det innebär tydligen "spetsbröllop" fast jag vet inte jag. Det finns ju ingen direkt logik i de där dagarna, jag trodde ju att det skulle bli ädlare valörer ju längre tid man varit gifta, och i viss mån stämmer det ju (silver, guld, diamant för 25, 50 respektive 75 år), men så kommer såna där sketmaterial som masonit, plywood, mässing och brons för 28, 29, 42 respektive 52 år. När blev brons mer värt än guld? 

I alla fall. Vi bestämde att vi skulle dricka bubbel och äta hämtmat. Kan ju passa fint efter att ha suttit och tryckt i sig tårta och kaffe på eftermiddagen, då hamnar åtminstone jag i ett tillstånd som vi brukar kalla kalaskoma, där man är helt trött och orkeslös och mår på gränsen till lite illa. Det har väl med blodsockret att göra antar jag, för man blir snabbt återställd av att äta riktig mat, men vem orkar ställa sig och kocka när man är i kalaskoma? Vi ska också titta på en film som min man fiskade upp ur en sån där reakorg som jag inte begriper hur han ens orkar stå och rota igenom för de innehåller ju 99,9 % skit, men den här skulle i alla fall handla om Han Solo innan han började hänga med resten av Star Wars-gänget, så den kan kanske vara något. Man gillar ju Harrison Ford, det gör man ju. Min syrra berättade att hon och hennes man hade blivit bjudna på maskerad på temat "på vita duken" och då hade vår gemensamma moder föreslagit att hennes man skulle klä ut sig till Indiana Jones för hon (vår mor) tycker att han (min svåger) är lik Harrison Ford (här lägger jag in ett veto, min svåger har många goda sidor men att vara lik Harrison Ford är INTE en av dom), men då återstod det bara för min syrra att klä ut sig till något våp som han (Indina Jones) måste rädda och det var hon inte jättesugen på. Jag föreslog att hon kunde klä ut sig till Elsa, nazistspionen i Indiana Jones och det sista korståget istället, men det kunde ju ge lite konstig stämning på festen om man inte såg kopplingen, trodde hon (min syrra). Så nu skulle de klä ut sig till Robin Hood och Marion istället. Jaja. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar