fredag 17 mars 2023

Till stallet istället, v 11 2023

Som väl var så var det ingen fara med Köttbullens ben. Hon hade stegrat sig inne i boxen (hon gör så ibland, ingen fattar varför) och liksom fastnat lite med benet i boxgallret (inte fastnat så att hon hängde fast, men på något vis fått oskön närkontakt), så det var väl det som ömmade lite även om hon inte alls reagerade när jag (eller personalen, för de hade ju såklart kollat henne när det hände) klämde på benet. Igår var hon i alla fall som vanligt igen, och det hade hon varit redan förra fredagen. Skönt. 

Vi värmde upp med lite framdelsvändningar och det tyckte Köttbullen var öken. Sedan skulle vi rida en liten bana som var så här: Vid A låg det som en korridor med bommar som man skulle rida genom i trav. Den var inte rak utan typ som övre halvan på en hexagon, plus smal så den krävde att man hade koll på sin yttersida om man säger så. Sedan skulle vi trava längs med spåret, vända in på kort diagonal mellan B och C, sedan från C direkt in på en volt, nästa gång man kom till C så direkt in på kort diagonal till E, och så vidare upp till bomkorridoren. Det lät ju inte så svårt, tänkte jag NAIVT, för det var jättesvårt och jättejobbigt. Korridoren gick ändå rätt bra i trav, men det var svårt att rida en spikrak diagonal och sedan ha typ ett steg på sig att ställa om till volt, och sedan när man kom ur volten hade man typ ett steg på sig att rakrikta. Dessutom kom folk lite kors och tvärs och fastän vi bara var fem stycken så lyckades vi ändå nästan krocka. Häxan var värst, måste ibland stanna och ta små mikropauser pga krämpor (tror jag) och hon är fan i mig ALLTID i vägen oavsett vad man gör, men här var ju någon slags all time high av att vara på fel plats vid fel tillfälle. Har bestämt mig för att bara strunta i henne när vi rider, men det är svårt att inte störa sig på sånt, man kan väl i alla fall försöka vara någonstans där inte övningen ska utspela sig?

Sen när det började gå lite bättre i traven skulle vi göra samma sak i galopp. HAHAHA. Kan säga så här, att jag fick många tillfällen att öva fattningar, för Köttbullen fattade (hehe) inte det där med att galoppera på kort diagonal, eller så var det folk i diagonalen när man red på volten eller tvärtom. MEN: fick till en del fina fattningar där jag riktigt kunde känna hur hon satte bakdelen under sig istället för att bara flyta iväg på bogarna. Så den biten var jag supernöjd med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar