tisdag 7 februari 2023

Varenda dag är tisdag

Här gnetas det på så att självaste Luther hade kommit på skam. Jobbar just nu med detta skojiga: alla våra produkter ska byta namn. Och då fattar alla att det blir en massa, MASSA, administration kring det. För varje produkt finns ett visst antal dokument kopplade och då skulle man kunna tro att det skulle kunna vara så enkelt att om man ändrade på ett ställe så skulle det slå igenom på hela alltet, men det hade ju varit att göra det lite väl enkelt och smidigt va? Får istället sitta och uppdatera och spara om allting manuellt, och pre-CIS när jag trodde jag var klar så var det något djävla tomtebarn som kom på att det ska nog inte heta si utan så istället, och så var det bara att börja om från början och börja om på nytt, och varför ska man sörja tider som har flytt? Ska egentligen inte alls jobba med detta, men personen som skulle ha gjort det fick ta över något från en annan person som har sagt upp sig och däraf hamnade jag i denna grottekvarn. Är dock på det såkallade upploppet nu, hoppas jag åtminstone, för jag har en massa annat och framför allt mycket viktigare grejer att göra. 

Är SÅ trött på vinter och kyla nu! Går in på SMHI-appen flera gånger om dagen som en himla bonde för att se om det inte är några plusgrader i antågande, och mot slutet av veckan ser det i alla fall just nu ut att börja ordna upp sig. Det har kommit fukt i min bil så dörren på förarsidan har frusit och jag får krypa in från passagerarsidan samt skrapa rutorna inifrån som ett djävla hjon. Igår när vi var i stallet så svor vi över alla lager av kläder och täcken och grejer som ska av och på och som ligger i stora sjok i stallgången. Ska aldrig mer klaga på värmen, sa jag och alla visste såklart att det var en stor lögn, men är man desperat så är man. 

Igår var det dock en skön eftermiddag (om än kall). Solen sken, himlen var blå, fåglarna kvittrade. Hoppade ur vinterstövlarna och i badskorna och tog mig ut i skogen på lätta fjät. Kom hem, rev av ett pass tabata, åt kvällsmat och läste sedan tills det var dags att åka till stallet (ja, jag åt ju inte kvällsmat kontinuerligt men ni fattar). Sen när man kommit hem är det LÖGN att somna eftersom det är så djävla kallt i sovrummet och har man då duschat och tvättat håret precis innan läggdags så blir det såklart ännu kallare. Bäddade ner mig under täcket och fick liksom skapa något system med gångar så att jag skulle få luft men ändå inte utsätta huvudet för något kallt. Gick väl sådär. Blev inte bättre av att min man snarkade på i godan ro, finns det något ljud som är mer provocerande när man själv är klarvaken? Aja, somnade väl någon gång såklart eftersom jag ju vaknade när klockan ringde och om man vaknar så har man ju de facto sovit. Men särskilt många timmar kan det ju inte ha blivit. Gnäll, gnäll, gnäll. Det är vinterns och oxveckornas fel. Vintergäcken har dock börjat titta upp i trädgården, så det finns väl ändå ett visst hopp om ett liv efter detta, eller åtminstone att det är en vår i antågande. VÄL?

Imorgon ska jag till det som förr hette Blodgivarcentralen, nu heter det väl något fräsigare i stil med geblodpunktnu, för provtagning och hälsodeklaration och sen hoppas jag att jag får godkänt (har ju förr haft för lågt Hb) så jag kan börja bidra med ett och annat. 

2 kommentarer:

  1. Att tvingas skrapa rutorna från insidan är det mest frustrerande jag vet. Som om det inte vore illa nog att behöva skrapa hela jäkla utsidan. Blir oresonligt arg av sådant.
    DDT

    SvaraRadera