fredag 3 februari 2023

Till stallet istället, v 5 2023, pt 2

Den här veckan är det hoppvecka på ridskolan. Men det förskonas vi hopplösa (höhöhö) som rider i dressyrgrupp. Istället blev det markarbete. Hade Köttbullen, som alltid på torsdagarna. Övningen var att man skulle trava över bommar på medellinjen och så ändrades avståndet mellan dom så att hästen fick korta respektive länga sig. Gick rätt bra i traven, men i galoppen blev det bara sisådär. Köttbullens galoppregister är ju inte så stort, man får jobba med det man har och det blir liksom lite samma lika oavsett om det ska längas eller kortas. 

MEN! Fick henne att galoppera några steg på tygel! Hon går fint i form i skritt och trav, men i galoppen så kör hon fortfarande upp huvudet och blir lång som ett ösregn. En tränare sa att det vara bara att låta henne galoppera på, för hon måste hitta sin egen balans först. Så det har jag gjort, men igår kändes hon så fin att jag provade att försöka rida ihop henne litegrann. Och det funkade...litegrann. Aja, babysteps, osv. 

Sträckte mig lite i ryggen i måndags när Köttbullen hoppade av ett galoppsprång innan jag hade räknat med att hon skulle göra det, och igår blev det lite kaoz och missförstånd när vi skulle rida på galoppbommar och det blev det inte bättre av. Har nu officiellt svinont. Så djävla sur på detta måndagsexemplar till kropp. Aja, om åtta timmar är det helg och ikväll ska jag träffa Jenny och dricka vin. 

1 kommentar:

  1. Med tanke på din minst sagt aktiva livsstil och det faktum att du (väl) inte är 25 längre så tycker jag din kropp verkar kämpa på rätt bra😅

    SvaraRadera