fredag 10 februari 2023

Till stallet istället, v 6 2023, pt 2

Igår var INGEN bra dag för mig och Köttbullen. Vet inte om hon brunstar eller om hon bara är i en tråkig fas av kombinationen sto-ponny-kallblod och just igår kände för att leva ut sina känslor. Vi skulle rida framdelsvändningar, var tanken. Men Köttbullen förmedlade något i stil med att om jag var så djävla angelägen om att göra framdelsvändningar så kunde jag fan i mig göra dom själv. Med henne är det ju ingenting som direkt går som på räls, man får jobba för framstegen och det går aldrig att bara åka med, men det var längesen hon var så här tjurskallig och motvalls. Hade vi ridit närmre sargen så hade hon garanterat försökt att gå emot den för att  försöka skrapa av mig, som hon höll på med ett tag när hon tyckte att allting var jobbigt. Nu var det längesen som sagt, men tänker att hon kan väl också få ha en dålig dag. 

Övningen var så här: Skänkelvikning från B respektive V in till en liten fyrkant som stod typ 5-6 meter innanför spåret vid C-volten. Där skulle man göra halt vid första konen, skritta vidare till andra, göra halt och framdelsvändning runt konen, samma sak vid tredje och vid fjärde skulle man fatta galopp, galoppera  på kvartslinjen upp till A-volten och sedan galoppera ett varv och på det varvet göra två överstrykningar. Sedan trav till B respektive V och så börja om igen. Tror Köttbullen hade funkat bättre om vi hade haft  lite längre uppvärmning, nu blev det lite pang på övningen och då blev det bara svinjobbigt. Sen var det apsvårt att fatta galopp där man skulle fatta galopp för då var Köttbullen fortfarande sur och när det väl blev galopp var den fel. Det kändes som att det alltid var fullt på A-volten av folk som både galopperade och travade eller var på väg till eller från det ena eller det andra, så det var lite rörigt eller så är jag bara bortskämd med att det i princip alltid är sån ordning och reda i Bästa Måndagsgruppen™. Men det är god stämning i torsdagsgruppen, så det gör inte så mycket att det blir kaoz ibland, är ju liksom ingen som gör något med flit för att sabba för någon annan (undantag möjligen för Häxan, inte så att jag tror att hon medvetet sabbar för någon utan mer att hon är så självupptagen att hon skiter i att det finns andra att ta hänsyn till). 

AJA. Det var ingenting att skriva hem om direkt, men någon form av lösgörande effekt måste det ändå ha haft på Köttbullen för hon kändes otroligt fin sen när vi travade av. Tog i med bakbenen och jobbade med hela kroppen. Så även om "framdelsvändningarna" (skulle nog inte kalla dom så för det var mest "slänga upp huvudet och skjuta ut bogen och skruva sig") inte blev så lyckade så fyllde dom väl ändå sitt syfte på något sätt. 

Var i stallet i god tid och lade därför lite krut på att borsta ut Köttbullens svans. Den är otroligt lång och tjock och hon är till och från lite dålig/lös i magen så den hade egentligen behövt tvättas oftare än vad som görs. Nu var det som dreadlocks i den och jag tror jag stod i 20 minuter och bara försökte reda ut alla tovor. Hade velat använda pälsglans men hittade ingen, men det blev i alla fall bättre än vad det varit innan. Nu är mina händer fulla av såna där små härliga skärsår som blir av tagel. MYZ. Not. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar