onsdag 8 februari 2023

Set my mind free

För några år sedan fick vi en ny skrivare på jobbet och när jag frågade vår IT-chef var vi skulle beställa patroner så svarade han att det inte behövdes, för skrivaren kände av när det började bli låg nivå och skickade då själv ett mail till HP och la en beställning. Det där kommer ju ALDRIG att funka, sa jag då, men det visade sig till min förvåning att det har det gjort. Klockrent, ända fram tills nu då det inte funkar alls. Och moderna bläckstråleskrivare är ju uppenbarligen konstruerade i helvetet, för det spelar ju ingen roll vilken av  patronerna i CMYK-spektrumet som är slut, skrivaren går ju ut i generalstrejk så fort någon är tom. Förr kunde det ju hända att man fick ut text i blått eller rött om den svarta patronen var tom, men nu går ju hela skrivaren in i någon slags dvala så fort det sinar i någon kanal. Blir extremt trött på sånt. Det finns visserligen en skrivare till, men den står i ett annat hus och det blir lite opraktiskt om man ska behöva ge sig ut på vandring varenda gång man ska skriva ut något. 
För en massa år sen så gick vår kopiator sönder och det var i samband med att det hade kommit något sparbeting där alla onödiga kostnader skulle kapas, och den dåvarande chefen kom då med det briljanta förslaget att inte köpa en ny för man kan ju faktiskt kopiera i faxen. Frågade hur han hade tänkt sig att  man skulle göra om man skulle kopiera ur en bok genom en fax (inte för att det hände särskilt ofta, det var väl mer principen), men det fick jag aldrig något bra svar på. Under några veckors tid vandrade jag orimligt mycket mellan vårt hus och det där andra huset, och till slut var det någon som frågade varför och då sa jag att XX ville spara pengar genom att inte köpa en ny kopiator, men då räknade en annan person raskt ut vad det kostade att ha personal som vandrade omkring i jakt på kopiatorer och pekade med hela handen och vips fick vi en ny kopiator i samma hus som där vi jobbade. 

Igår vaknade jag och kände mig lite konstig i halsen. Inte ont, men liksom sträv. Som om jag höll på att bli förkyld. Det är väl inte MÖJLIGT, jag har ju för fan precis varit sjuk? brölade jag till min man (som om det var han som var ansvarig). Sedan tänkte jag att det kanske var hypokondri, för just nu läser jag en bok där huvudpersonen har skivepitelcancer och har fått en metastas i halsen, vilket nämns ungefär en gång var femte sida så det finns ju mycket att hänga upp sina symptom på. 

I alla fall. Åkte till jobbet, jobbade, åkte hem, bytte om, åkte till Lille P, svängde inom affären på hemvägen och köpte en påse VICKS TRIPLE ACTION och vidare hem, tränade ett pass pilates, tände en brasa, åt kvällsmat och några VICKS TRIPLE ACTION samt tittade på en dokumentär på TV4 som handlade om män med ovanligt stora penisar. Ja, är det inte det ena så är det fan i mig det andra. Min man stolpade förbi och sa oroligt Du är väl inte inne på min profil nu? Så att jag får en massa förslag om sånt här sen? och då kunde jag ju förstås inte låta bli att svara att självklart var jag det eftersom jag inte ville fucka upp min egen profils algoritmer, men fick sedan avsluta med ett Nej, jag skämtar bara för att det inte skulle bli dålig stämning, haha. 

Kände mig seg, så jag smällde i mig en Alvedon (lite oklart vad den skulle hjälpa mot för jag hade inte direkt ont någonstans men det var väl mer en placebo-handling) och gick och lade mig tidigt, somnade som en stock, har sovit SVINBRA hela natten och vaknade som en ny människa. Halsen är kanske inte helt hundra, men känns åtminstone 95 % som vanligt. Tack immunförsvaret, eller hjärnan, eller VICKS TRIPLE ACTION, eller alltihop i en skön förening, keep up the good work please. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar