onsdag 1 februari 2023

Februari!

Och nu är det februari! FEBRUARI, shalalalala. Det finns hopp om att det någon gång ska bli vår. Mmm. Vår. Som man längtar, va. 

Jobbade som ett djävla hjon igår. Hade möte med min danska chef, fick gratulera till VM-guldet och han var lite storsint (efter att ha skräppt ett bra tag i och för sig) och sa Jamen, det er godt, at der er mindst en sport, som vi i Danmark kan være gode til, och så fick jag påminna honom om ishockey och skidor och sånt där. Sen undrade vi lite generellt vad man skulle göra nu om kvällarna? Man blir liksom lite tom dagarna efter ett handbollsmästerskap när man innan dess (känns det som) nästan hängt upp sitt liv på när är nästa match och mot vem och hur ska det gå? 

Sen övergick vi till att tala jobb och jag fick en riktigt sur deadline att förhålla mig till. Men ja, det är ju bara att gno på. Vilket jag gjorde, fast med andra saker för det är ju sällan så lyxigt att man bara kan jobba med EN sak. Sen åkte jag hem, gick ut med hundarna en snabbis, bytte om och åkte till Lille P och red. Sedan hem, tränade ett pass pilates och sedan hade jag tänkt börja kolla på antingen Händelser vid vatten eller Biggest Loser, högt eller lågt liksom, men så fastnade jag i telefon med min dotter en god stund, och sen bestämde jag mig för att läsa istället. Gick och lade mig tidigt, är ju alltid trött på tisdagar eftersom jag kommer hem så sent på måndagarna och har man ridit är i alla fall jag rätt så uppe i varv och har lite svårt att komma till ro direkt. 

Idag ska jag till veterinären med Hilding för kontroll. I år är det fem år sedan han såg döden i vitögat i form av trombocytopeni men än lever han och har hälsan och jag hoppas att han ska göra det i många år till. Han fyller 11 år i år, så jag fattar ju att det inte blir oändligt många men sånt vill man ju verkligen inte tänka på. Sen får jag väl se hur pigg och alert jag är efter det. Ska vara på djursjukhuset 15.20 och besöket i sig tar väl inte så lång tid för det ska bara tas lite prover, men sen tar det 45 minuter att köra hem därifrån så jag räknar inte med att vara hemma jättetidigt om man säger så. Hoppas i alla fall att det fortfarande är lite ljust så att man kan komma ut på en promenad eller nåt. 

När jag betalade räkningar förra veckan så såg jag att Sparbanken hade ett erbjudande om att om man blev blodgivare så skulle de (Sparbanken) skänka 1000 kronor till en valfri förening (som man själv valde). Har ju tänkt på att bli blodgivare jättelänge, men förr hade jag alltid för lågt HB (trots järntabletter) så det gick inte. Men nu är jag ju förbi menopausen (eller heter det att man är I menopausen?), så tycker att HB:t borde vara högre? Äter inte järntabletter längre och är ändå pigg, så det borde det vara. I alla fall så skickade jag in en "intresseanmälan" och sen började väl svenskt mästerskap i att ringa om varandra, men igår lyckades vi i alla fall komma i kontakt med varandra för att boka en tid. Ska dit på onsdag nästa vecka och sen hoppas jag kunna göra min medborgerliga plikt. Har blodgrupp O- så jag borde ju vara en DJÄVLA tillgång. Åtminstone i det avseendet. 


1 kommentar:

  1. Klart du ska bli blodgivare. Jag har donerat mer än 30 ggr, sa nu far det räcka, men eftersom jag är B-negativ sa är jag poppis och de ringer ibland och paminner men jag tycker att jag med alderns rätt kan slippa nu. De yngre far ta över. Vi far heller inget betalt, men lite att äta och dricka efterat.
    /Annika

    PS. När jag pa 80-talet anmälde mig i Sverige (när aids kom) blev jag utskrattad. Jag var för tunn sa de. Det var jag inte alls, vägde 51 kg och gränsen (iaf här) gar vid 50. Tänk sa manga liter blod jag kunde ha gett.

    SvaraRadera