torsdag 2 februari 2023

Säg, finns det värme här på denna glaciären?

Dagarna går och jag jobbar som ett djävla hjon och blänger missunnsamt på kollegor som inte gör det. Vi  har annars lågsäsong så dom flesta har det rätt lugnt, men jag har nog aldrig jobbat så mycket en januari som januari 2023. Mars brukar annars vara helvetesmånaden på jorden, så jag bävar lite för vad mars 2023 kommer att bära i sitt sköte. För det är liksom inget som tyder på att jag kommer att få mindre att göra framöver, tvärtom. 

I alla fall. Gnetade på med mitt och sedan svepte jag iväg med Hilding till veterinären för provtagning. Fick träffa en för mig ny veteriär som var rätt obehaglig. Inte så att han på något vis var otrevlig, tvärtom, men han hade liksom ändå en slags aura av ha en syratank med upplösta kroppsdelar stående hemma i garaget. Men på ett djursjukhus kan väl alla höra dig skrika, så det var ju inte så att jag var orolig för att få en Ketaminspruta i nacken och bli dumpad i hans bagagelucka för att bli hembragd som nästa offer. Besöket kostade 2020 kronor men det var det väl ändå värt för att komma levande ur detta?

Åkte hem, var trött och hade lite huvudvärk och ute föll det snöblandat regn och höll på att bli mörkt. Mest av allt hade jag lust att bara dimpa ner i soffan och göra ingenting resten av kvällen, men tog mig samman och ut på en promenad. Som vanligt var det skönt när man väl kom ut och iväg, man ska bara komma över den där tröskeln. Var så orimligt glad för Den Ultimata Vinterjackan™ ORSA, som är så himla lätt och smidig att röra sig i. Känns som den är som en andra hud istället för att man ska lufsa fram som ringaren i Notre Dame. Nu har väl en del såklart att göra med att den är impregnerad och därför inte blir sådär tung och kall och blöt som jackor annars tenderar att  bli när det regnar, men den är också rätt tunn. Ändå är den varm. Mmm, vad nöjd jag är, det kan inte sägas nog många gånger. 

Kom hem, städade badrummet, duschade, tände i kaminen och matade fram avsnitt 1 av nya säsongen av Biggest Loser. Tydligen har dom gjort om programidén lite, för nu ska det inte vara omröstningar och grejer utan den som (procentuellt sett) förlorat minst vikt åker ut, punkt slut. Gör inte mig något, jag brukar alltid snabbspola förbi omröstningarna för jag tycker dom är sega. Också nytt grepp att Doktor Mikael skulle vara med vid den första invägningen och skulle stå där och lite läxa upp folk för att de tillåtit sig förfalla till en nivå där deras bukspottkörtlar var redo att lämna in avskedsansökan. Han har ju annars bara figurerat i bakgrunden, men han kanske krävde att få synas mer i rutan inför säsongsstart? 

Var ett lite märkligt gäng denna gången? ALLA verkade ju bära enorma trauman och det bölades friskt, utom en skånsk tjej som var glad och käck. Men sen blev hon från en sekund till en annan tvärdeppig och valde att åka hem, så det var kanske mer under ytan än vad man skulle kunna tro. Men också roligt att höra folk "alltså, jag är SÅÅ motiverad" och sen ge upp så fort det blev pyttelite jobbigt. Det var som en säsong för ett antal år sen när det var ett par som var med, och dom hade enligt sig själva provat ALLT, varenda diet och till och med gastric by pass och ändå gick de inte ner i vikt. Sen var det dags för gymmet och dom bara "ja alltså, det här med träning är ju något nytt för oss". Hahaha. 

Imorgon ska jag träffa Jenny och då ska vi gå på lokal, dricka VIN och avhandla a. alla idioter i vår omgivning, samt b. hur förträffliga vi själva är. Brukar alltid vara trevligt! Men först: jobbajobbajobba. 



5 kommentarer:

  1. Tjejen som akte hem, sa jäkla daligt. Här fick hon världens jättechans och sumpade den i stort sett direkt. Loser och inte the biggest. Dessutom tog hon ju en plats fran nagon som verkligen vill, men det kommer säkert en ny deltagare. Nej, hon far leva sitt liv som ett fetto ocksa i fortsättningen.
    /Annika

    SvaraRadera
  2. Jajemen, kalla oss med övervikt för fetto! Så vänligt och förstående!

    SvaraRadera
  3. Ja alltså, jag hade inte tänkt vara anonym ovan men jag blev så ledsen och sårad så jag fick för bråttom

    SvaraRadera
  4. Sorry AnnaH, men jag har svart att första att nagon som tillatit sig att lägga pa sig till 130kg (minns inte vad hon vägde men du fattar) inte är ett fetto. Skulle du ha tackat nej till en sadan chans som hon fick?
    /Annika

    SvaraRadera
  5. Jag förstår på ditt svar att du inte har förståelse för andra människors problem och tycker att det är ok att kalla andra människor för skällsord pga deras kroppsvikt. Det säger ju allt om dig och jag tror inte vi behöver fortsätta den här diskussionen.

    SvaraRadera