måndag 6 februari 2023

Oxveckorna goes on and on and on

I fredags var jag ju på LOKAL, det låter ju fräsigare än vad det var/är. Jenny och jag brukar träffas direkt efter jobbet (hennes, jag slutar ju alltid tidigare så jag hinner hem och ut med hundar först) och då är klockan någonstans mellan 16 och 17 och de flesta restauranger i Ankeborg öppnar inte förrän 18. Så vi växlar mellan en kinesisk och en indisk restaurang samt Pinchos. I fredags blev det den kinesiska. Vi åt buffé och drack vin och pratade om allt som hänt sedan sist och sedan stängde restaurangen klockan 20  och då gick vi till Bishop's Arms och tog en drink. Sedan började vi känna av att det var fredag efter en hård arbetsvecka och när jag tittade i lokaltrafiksappen såg jag till min fasa att det gick en buss 21.39 och nästa inte förrän 22.39. Då var klockan 21.36. SPRING! uppmanade Jenny och jag sprang. Tack och lov ligger Bishop's Arms precis vid järnvägs/busstationen, men det var ändå några hundra meter av halvpanik där jag närmade mig bussen bakifrån och det såg ut som att den vilken sekund som helst skulle kunna börja rulla. Eller ja, det värsta som hade hänt hade ju varit att jag hade fått sitta kvar på Bishop's Arms ytterligare en timme, men just där och då kändes det inte som ett jättekul alternativ. Men jag hann! Var knappt andfådd efter språngmarschen heller, vilket gjorde mig helnöjd. 

Lördagen inleddes i vanlig ordning med långpromenad. Det var kallt och fullständigt snorhalt och jag var lite seg, inte så mycket p g a fredagskvällens utsvävningar som att min man hade lämnat Laban på undervåningen när han gick och lade sig, så jag vaknade av att han skällde. Fick gå ner och hämta honom, sen tog det tusen år att somna om, sen vaknade min man vid femtiden och gick upp och gav hundarna mat och gick ut med dom och sedan gick han och lade sig igen men den gången lämnade han Remus nere och efter ett tag började HAN skälla på något och jag fick lufsa ner och hämta honom (fattar inte varför de inte bara kan gå upp själva?), varpå det tog ytterligare tusen år att somna om, osv. Sönderhackad nattsömn gör en ju inte direkt på topp, så trots att solen sken och himlen var blå så var den där promenaden inte jättekul om jag ska vara helt ärlig. Fick ihop en dryg mil i alla fall, kom sedan hem, åt lunch och slöade i soffan. Kollade ikapp på Sveriges Mästerkock och Efter stängning. På kvällen var det helt plötsligt världscuphoppning, vad är det för skick och fason? Brukar ju alltid vara på söndagseftermiddagarna annars, men nu helt plötsligt fösta start lördag 20.30. Orkade faktiskt inte se klart hela för det var jättemånga felfria och det kändes som att omhoppningen skulle ta hundra år. 

Söndagen inleddes med minusgrader. VAD JAG ÄR TRÖTT PÅ KYLA. Gick ut i skogen, i "min" skog finns massor av små timmervägar där man kan gå i timmar eller dagar utan att stöta på en enda människa. En av nackdelarna med minusgrader är att om man går på en timmerväg så har det rätt ofta kört traktorer eller skogsmaskiner där, och när de spåren fryser är det så djävla knöligt och besvärligt att ta sig fram. Men hittade en väg som var rätt slät, så promenaden blev behaglig. Kom hem, bytte om, åkte till Lille P, kom hem igen, duschade, tände i kaminen, åt lunch, bakade bröd, lagade mat, vek tvätt, ET CETERA. Ja, men det var väl den helgen då va. 

Idag körde jag min bil för första gången på en månad. Den har stått p g a kasst batteri, sen köpte vi ett nytt men sen skulle ju inspirationen att sätta i det också infinna sig, vilket det inte gjorde i rappet. Men igår blev det av, kanske mest för att vi idag behövde ha varsin bil (min man har ju annars firmabil, men idag skulle han med Remus till veterinären och då duger det väl inte riktigt att ta det på jobbets bensinräkning). Min bil var lite missnöjd med att ha stått, den startade visserligen piggt och glatt men någon slags bromsgrej (ok? skiva? kloss? INGEN ANING) låg emot eller något så det gick oerhört låååångsamt och segt tills jag trampade rejält på bromsen så "något" lossnade. Sen gick det som det skulle igen. Men måste ta tag i det här trista med att sälja den snart. STÖN. 

Nästa helg ska det bli mildare, tack för det. Har anmält Laban till en kurs i viltspår som börjar i mars, fick mail igår om att vi hade fått plats så då blir det lite mer att stå i om helgerna. Men det är bara sex gånger och ska bli KUL. Hoppas jag i alla fall. 




2 kommentarer: