fredag 17 februari 2023

Som natten

Har läst Som natten av David Ärlemalm och det kan du också göra. Det är inte en fortsättning på Lite död runt ögonen även om ett par av karaktärerna fladdrar förbi där. Handlingen är denna:

För tjugoåriga Asynja är den fyra månader gamla dottern "Snäckan" allting som egentligen betyder något. När pojkvännen Eddies drogaffärer går snett blir Asynja och dottern maktlösa brickor i ett mörkt spel. Under några dygn i södra Stockholm driver Asynja längre och längre bort från det liv hon drömt om, och lämnat en sårig uppväxt i Norrland för. "Som natten" är en mörk roman om en ung kvinna som dras in i en härva av kriminalitet, en berättelse om brutalitet men också om vänskap och mänsklig värme.

Jag tyckte det här var en bra bok. Spännande, om man nu får uttrycka det så i någonting som känns som att det skulle kunna ha varit bakgrunder till rubriker om gängkrig och dödsskjutningar. Vet ju personligen inget om det livet, men det kändes otroligt äkta. Lite synd att man inte fick veta mer om det som hänt förr, det som det hintades om men som jag aldrig riktigt fick något grepp om. Men i övrigt var det en stark läsupplevelse. Den får fyra miljonprogram av fem möjliga. Stick iväg till bibblan nu va.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar