fredag 17 februari 2023

Let's dance in style, let's dance for a while

Äntligen fredag och stormen OTTO är tydligen i antågande. Nu skulle väl inte just vår del av landet vara den värst drabbade så det kan man ju vara glad för.

Har lite röst idag! Kraxar fortfarande som en himla kråka, men igår fick jag ta i som om jag skulle illvråla för att överhuvudtaget få fram några ljud. Nu kan jag prata, om än hest, utan att anstränga mig. Typiskt nog så lade istället mitt headset av när det var dags för veckomöte på Teams, så jag varken hörde eller kunde höras. Vill universum säga mig något ELLÖR?

Dagen inleddes med att jag blev näpsad av en tysk doktor. Alltså inte en läkare då, utan en som har doktorerat i någonting. Det har alla tyskar på mitt jobb verkar det som, och de är också himla måna om att förmedla det. I alla fall. Den här doktorn hade flyttat ett möte som i vanliga fall inträffar varje torsdag klockan 11.00 till klockan 16.30. Jag tackade nej och hänvisade till mina arbetstider. Kan visst vara flexibel ibland, men på torsdagarna behöver jag åka hemifrån 16.45 för att hinna till stallet i tid, och det är få möten som bara varar en kvart. Dessutom har jag sällan något att bidra med på dessa möten, utan ska bara sitta med för att vara uppdaterad i vad som händer. 

Fick sen ett (i mina ögon) DJÄVLA otrevligt mail om varför jag inte hade varit med på mötet och om jag kunde bistå med hjälp eftersom person X (den i mitt team som arbetar operativt med det som tysken är projektledare för) hade inte kommit så långt som planerat. Har ju som princip att aldrig maila i vredesmod och det var nog tur för tysken det. Tror han att jag bara sitter och rullar tummarna hela dagarna och har all tid i världen att avsätta åt att styra upp alla andras göromål? Har redan tagit över två ganska stora puckar från person X för att hen ska kunna ägna sig fullt ut åt tyskens projekt, plus mitt vanliga just-nu-lite-mer-än-heltidsjobb. 

Igår var jag på ÖoB och köpte fler plastboxar. Trodde först att jag hade blivit galen, för jag kunde inte  hitta dom och det var ändå en helt litet hyllplan med denna typ av plastboxar i olika storlekar. Gick runt, runt, runt där jag tyckte mig ha hittat dom igår och kunde fan i mig inte BEGRIPA vart de hade tagit vägen. Tog sedan hela varvet runt, och då visade det sig att de fanns på avdelningen för köksgrejer istället för bland övrig förvaring (där man ändå tycker att det vore rimligare att de fanns?). Åkte sen hem och ägnade en lycklig stund åt att sortera och strukturera upp ännu mer i mitt kyskåp. Är SÅ nöjd med resultatet. Köpte också en trälåda som passade EXAKT in i det utrymme mellan en vägg och ett skåp där jag knör in mina träningsgrejer när de inte används (yogamatta, foamroller, gummiband och såna grejer) så att de nu...tja, ligger i en låda istället för står lutade mot väggen så att de välter och rasar varje gång man närmar sig med dammsugaren till exempel. 

Idag ska jag åka och köpa hönsfoder samt kanske någon liten tomatplanta till Oliver (som älskar tomater) som fyller år imorgon. Förra året fick han lite olika sorter som jag dragit upp från frö, men i år kom jag på det för sent, känns ju rätt B att bara ge bort några krukor med jord "men det kommer nog upp så småningom", så det får bli köpeplantor. Sen hem och försöka lösa logistiken med hundar, Remus ska ju ta det lugnt så tror att han och soffpotatisen Hilding får skippa promenaden så går jag med yrvädrena Laban och Tage. Sen är det tacos till kvällsmat, enkelt och gott. Och sen antar jag att det är läggdags, hahaha. Så brukar mina fredagar sluta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar