måndag 27 februari 2023

Allt för Bodil

Har läst Allt för Bodil av David Ärlemalm och det kan du också göra, efter att ha läst Lite död runt ögonen och Som natten. 

Detta är handlingen: 

”Allt för Bodil” fortsätter utmed samma gator som hyllade debuten ”Lite död runt ögonen” och uppföljaren ”Som natten”. Vi slår följe med den före detta missbrukaren och biltjuven Arto och 11-åriga dottern Bodil. I väntan på att baren han driver tillsammans med en vän ska gå ihop arbetar Arto extra som flyttgubbe åt ex-gangstern Rune. Men kan han lita på att Rune lämnat tjuvlivet eller riskerar Arto att åter dras mot avgrunden? Samtidigt ger sig Bodil ensam ut på gatorna under sommarlovets första veckor. En natt blir hon vittne till ett hemskt brott, en händelse som för henne i en livsfarlig riktning.

Jamen Gud vad jag gillade den här boken. Precis som de första två i detta som tydligen ska vara den avslutande boken i en svit som har namnet "Nattvak". Men jag vill ju ha MER! Vill veta hur det GÅR! För alla! Vill veta mer om de där karaktärerna som liksom svävar omkring lite i periferin, Ditte till exempel. Och kommer det att ordna sig för Arto och Bodil? Asynja, det verkar ju ha gått bra för henne, men visst vill man ha mer information. 

Blev alltså väldigt berörd av den här boken (precis som de två första). Bodil är ingen tillgiven liten gullunge, Arto är långt ifrån en perfekt pappa, men de kämpar på. Det går inte på räls, verkligen inte. Sen kommer det lite nya karaktärer in i bilden som man ju blir nyfiken på. David Ärlemalm, du gör bäst i att förlänga den här sviten och det EJ ESS EJ PI. Den här boken får fem Stockholmsnätter av fem möjliga. Schas iväg till bibblan med er. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar