måndag 13 februari 2023

Helgen vecka 6

I fredags slutade jag vid lunch för jag skulle på thaimassage. Hade varit SÅÅÅ gött om det inte var för att jag drabbades av en djävulsk rethosta när jag låg där. I onsdags eller när det nu var så vaknade jag ju och kände mig lite sträv och tjock i halsen, men det gick över tyckte jag, fast det gjorde det tydligen ändå inte utan jag har sedan dess befunnit mig i ett tillstånd där jag inte direkt är förkyld, men jag är inte heller inte förkyld. Är inte snorig, har inte ont någonstans, känner mig pigg men hostar till lite då och då.  Hon jag går till är så himla noggrann och har fortfarande munskydd, och även om pandemin är över (för det är den väl?) så är det väl ändå inte som förr, att man kunde gå omkring och vara dyngförkyld utan att någon lyfte på ögonbrynen. Så större delen av massagen låg jag med kill i halsen och försökte låta bli att hosta, däraf att det inte blev den hundraprocentiga avkopplingen som jag hade hoppats på.

Åkte hem, tog ut hundarna på promenad, torkade golven, värmde soppa (rester från vår sopplunch i julas) och stekte pannkakor. Sedan åt vi och kollade på delar av säsong 3 av Klovn som min man köpt på dvd. Av någon anledning finns bara säsong 4 och framåt på C More och det verkar vara LÖGN att få tag på de tidigare säsongerna på någon strömningstjänst (verkar också vara LÖGN att få tag på säsong 1-2 i något som helst format). Tyvärr var det inga undertexter på denna dvd, vilket förtog en del av upplevelsen för även om jag är hundra gånger mer slängd på danska än jag var för låt oss säga 10 år sedan så hängde jag inte med i  riktigt allting. Hur kan man ens sälja en dvd utan undertexter? Hade ju räckt om det var på danska, men nähädå.  Hur som helst, kan varmt rekommendera denna totalt gränslösa serie, tror inte vi har skrattat så mycket åt någonting någonsin.

Lördagen innehöll de vanliga inslagen: långpromenad, pilatesträning, städning av hönshus och sedan låg jag i soffan och läste samt kollade ikapp på Sveriges Mästerkock och Biggest Loser. Begriper mig inte riktigt på det nya upplägget i den senare. Helt okej att skippa utröstningsdelen för den var bara tjatig, tyckte jag. Men det här med tävlingarna och att man vinner respektive förlorar tillgång till gymmet och PT:n? Känns ju rätt taskigt måste jag säga, i alla fall om det ska vara så varje tävling? I alla fall så pass tidigt i programmet, de (som har förlorat två veckor i rad) har väl bara fått vara där en gång eller nåt sånt om jag fattat det rätt. Och det är en djävla skillnad på hur man tränar när man tränar för sig själv eller när någon står och skriker KOM IGEN DÅ FÖR HELVETE på en.
Jag hade gjort vad som helst för att få ha en sån PT, sa jag till min man, men fick sedan ändra mig för jag hade verkligen inte gjort vad som helst för att få ha en PT. Saker jag inte hade gjort: betalat pengar för det, för det är ju vad det handlar om och det är jag ju uppenbarligen för snål för. Men jag hade VELAT ha någon som (gratis) stod och vrålade på mig, för det är ju då man tänjer på gränserna. Och även om det röda laget går till utegymmet så tycker jag att de är rätt loja i sina rörelser där de lunkar runt och välter däck och svingar hinkar, men det kan ju också vara som att det är klippt så för att det ska bli bättre tv. Tycker dock att de är lite löjliga som gnäller över att det är kallt och att de blir smutsiga i utegymmet, det måste väl ändå vara ett rätt så litet problem i sammanhanget? Man fryser väl inte när man tränar, och man får väl ändå förmoda att de har tillgång till dusch och tvättmaskin. Fast visst, kan ju förstå att de är sura eftersom de faktiskt går miste om mycket hjälp och det är väl ändå hjälp de behöver? Hoppas det blir lite annat upplägg på kommande tävlingar så att det inte bara kommer att handla om tillgång till gym och PT (vet inte exakt vad jag är ute efter här, för jag vill i alla fall definitivt inte se den typen av tävlingar där det handlar om att äta så mycket som möjligt av olika "frestelser" utan...tja, något annat). 

Söndagen var väl ungefär lika förutsägbar som lördagen, började med långpromenad, sedan hem och fixa deg inför brödbak, sedan till Lille P och så hem och slappa. Såg att det kommit en ny säsong av The Sinner som jag sett tidigare säsonger av och gillat, så den betade jag av ett par avsnitt av. Gillar den, men tycker att en av huvudkaraktärerna (Jamie) är irriterande lik prins Carl Philip, vilket ställer till det lite när han (Jamie) till exempel röker på eller försöker strypa någon (har bara sett två avsnitt hittills så jag vet inte vad mer o-rojalistiskt han kommer att ta sig för, men förmodligen ett och annat). 

Har också kollat på Händelser vid vatten, som jag tycker är väldigt bra och välgjord, minus ljudet dårå men som väl är finns ju textremsa så man kan hänga med i replikerna. Sen var väl resten av helgen som vanligt med brödbak och matlagning och annat fix inför veckan som kommer. Man har ju inget särskilt spännande liv va, men det man har, det duger fint åt mig. 

Ikväll är det ridning och då ska jag väl rida Ettan igen. GULP snedstreck SUCK. Är cirka noll procent pepp på det, men jaja. Det får väl gå. 

 

2 kommentarer:

  1. Där tycker vi helt olika. Jag fick boken "Händelser vid vatten" i present för en himla massa ar sen, och kom aldrig igenom den. Tyckte den var virrig och inte läsvärd. Har sett serien nu pa tv, och inte ändrat uppfattning. Rörigt, olika skadespelare som gestaltar olika tidsaldrar (vad är det för fel att sminka folk i stället?). Ett jäkla hoppande mellan 70- och 90-tal.
    Antagligen är det mig det är fel pa, eftersom den far bra kritik av manga andra. Fast min faster haller med mig, kanske är vi för enkla för finkulturen :) ?
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var rätt tveksam till att se den eftersom jag a. tyckte boken mest verkade vara för finkulturpersoner och b. producenten (eller nåt liknande) tydligen är samma som producerade (eller vad hen nu gjorde) Fanny och Alexander. Gillar man Fanny och Alexander? NEJ. Men så var det andra, helt normala personer som hade sett och gillat Händelser vid vatten, så jag gav den en chans. Har sett 4 av 6 avsnitt och so far är jag väldigt nöjd.

      Radera