onsdag 1 februari 2023

Dä bar å åk?

Har funderat en del på åksjuka på senare tid. Jag har själv aldrig varit åksjuk, så jag vet inte riktigt hur det fungerar, men jag har i alla fall kommit fram till följande frågeställningar :

1. Om man är åksjuk, blir man då bara åksjuk när man färdas som passagerare? Har liksom aldrig hört talas om någon som blir åksjuk när dom själva kör bil, men det kanske ändå förekommer i det fördolda? 

2. Om ovanstående tes stämmer (dvs att man bara blir åksjuk när man är passagerare), varför låtsas-kör man då inte när man är passagerare? Borde väl funka lika bra ELLER? Känns kanske lite fånigt, tänk om  till exempel kungen hade varit åksjuk och skulle vara tvungen att sitta och låtsasgasa och -växla som en annan treåring när han kördes omkring mellan eriksgatorna, men det är väl heller inte jordens fest att vara åksjuk? Jag vet ju vad jag hade valt i alla fall. Eller måste det så att säga vara skarpt förarläge för att det ska fungera?

Som vanligt: så många frågor, så få svar. Illuminate me, pls. 

3 kommentarer:

  1. ehm...jo altså jeg blir åksjuk i bil, tog, t-bane, rulltrappa og hiss. Nesten. Men som oftest ikke om jeg sitter foran. Om ikke det er en veldig svingete vei og gammel bil. Men hvordan skal man late som man kjører? Ha med sitt eget ratt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte mig att man mer skulle låtsas att man styr och växlar och gasar och bromsar "i luften", men det hade ju varit enormt roligt om alla åksjuka hade kommit med en egen ratt för att göra upplevelsen mer autentisk :D

      Radera
    2. Jeg tenker at man må jo ha noe å holde seg i for å holde på balansen i kroppen for den autentiske opplevelsen. Det er jo ikke en HEST.

      Radera