söndag 18 november 2012

Söndag blodiga söndag

Nä, så blodigt är det faktiskt inte. Bortsett från det gigantiska kiropraktorblåmärket på höften med tillhörande smärta, ett svidande skavsår på handleden efter min gps-klocka och ett djävla blåmärke under foten är allting under kontroll. Blåmärket under foten stör mig mest. Det kom till för några veckor sedan när jag var ute och sprang och trampade på en vass sten som låg gömd under löven på stigen. Det är ju rätt jobbigt att ha ett ömmande blåmärke på det ställe som det är tänkt att man ska lägga hela sin kroppstyngd, så det har tagit sin tid att bli av med det. Och tror ni inte FAN att samma sak hände igår igen. Älskar sockiplasten, det är som en dröm att springa i dom när man springer på gräs och i terräng, men till vägarna häromkring är de väl inte riktigt kompatibla om man säger så. Nu får det bli några dagars ickelöpning, och sedan AquaSocks ett tag framöver.

Igår skulle vi ha en vegetarian på middag. Vi bestämde att vi skulle bjuda på en mustig och värmande soppa med vitlöksbröd och så tårta till dessert, eftersom min man och hans kompis Johan fyller år i dagarna. Gjorde något som mycket väl kunde kvala in som Sveriges godaste grönsakssoppa, ursäkta skrytet, och så stod jag där och slängde ihop en härlig gräddtårta med blåbärsfyllning inuti och egentillverkad hallongelé ovanpå, och så kom jag i sista sekunden på att GELATIN! det är ju gjort av nåt, kanske inte gamla hästhovar längre, men animaliskt ursprung har det ju. Väl? Fick läsa på burken med min plirande fyrtioplusblick och jojomensan, "gris" stod det med pyttesmå bokstäver. Fick tänka om lite raskt, hittade en liten påse ekologiskt syltsocker och kokade upp den från de djupfrysta hallonen avrunna saften med några matskedar av det. Tyckte att det började geléa sig när den svalnade, så jag öste glatt upp massan på tårtan, för det måste man göra innan det blir för geléigt. Men det var uppenbarligen inte samma kräm i syltsockret som i grisgelatinet, för det blev aldrig mer gelé än så. Därför blev tårtan inte fullt lika snygg som den skulle kunna ha blivit om inte all hallonsaft flödat som blodet i en dålig skräckfilm, men jag slapp ju i alla fall ha på mitt samvete att ha bjudit en vegetarian på någon grisprodukt. Och gott blev det ju hur som helst.

Idag har jag varit rätt så flitig. Promenerat med taxarna i nästan två och en halv timme. Bakat bröd. Gjort müsli. Bakat knäckebröd. Lyssnat av låtarna från Så mycket bättre som jag alltid missar, vilket kanske inte är hela världen när det handlar om artister vars originallåtar man aldrig hört, men jag var faktiskt lite nyfiken på hur Magnus Ugglas låtar skulle tolkas. Tyckte dock mest att NJA. Darins version av Astrologen var stämningsfull. De andra: sådär. Utöver det har jag även hunnit med att rensa asklådan i kaminen från spikar, tömt ut askan över hallonbuskarna samt diskat en förfärlig massa bunkar, plåtar och kärl som man förorenar när man är produktiv i köket. 

Nä, men om man skulle belöna sig själv med en smaskig smoothie då kanske? 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar