lördag 24 november 2012

Lönelördag

Ledig lördag och lön på kontot. Fina grejer. Idag är det tydligen Buy Nothing Day i världen, och det har jag verkligen anammat eftersom jag bara har varit hemma och i skogen idag. Passerade visserligen en lokal tomtemarknad, men jag hade a. inga pengar med mig, och b. inget som helst sug efter att köpa halmslöjd och sill.

Misslyckades med ett kakbak tidigare idag. Jag hade lite nötkräm kvar sedan ett tidigare bak, så jag provade att smälta ner det i smör och blanda med mjöl och socker till en deg, skar degen i skivor och strösslade över en blandning av hackade nötter och hackad choklad. Satte in i ugnen på 200 grader, efter 10 minuter såg de inte alls klara ut, efter ytterligare 10 minuter var det mer kolbitar än kakor. Så kan det gå. Lyckades desto bättre med middagen, som bestod av lövbiff, hemgjort potatismos, wokade grönsaker och SVINGOD sås. Detta avnjöt vi med ett glas rött till ett avsnitt av Sons of Anarchy, tyvärr var det ett av avsnitten där polisen är vapensmugglingen på spåren och motorcykelkillarna tvingades gömma 38 automatgevär i en slamsugarbil, vilket inte var direkt aptitligt om man säger så.

Nu ska vi i lugn och ro invänta veckans höjdpunkt: DOWNTON ABBEY. Läste i DN Kultur idag om någon Pamuk, och jag bara: Pamuk, Pamuk, varför känner man igen det? JO, det var ju han som fick en hjärtattack och dog i Lady Marys säng. Taskigt att vara turkisk författare och bara bli förknippad med en lättfotad ung man i en brittisk tv-serie.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar