fredag 16 november 2012

Två snabba

1. Såg att någon hade googlat på hur man skulle gå tillväga för att dela ett ägg, och hamnat här. Alltså, antar jag, inte separera gula och vita från varandra utan hur man gör när man ska tillaga ett recept som innehåller "½ ägg". Jag noterade att mitt ursprungsinlägg inte innehöll någon lösning på problemet, och så kan man ju inte ha det. Känner ett visst ansvar mot alla dom som googlar och hamnar här och vill ha svar på både det ena och det andra. Man delar ett ägg genom att hälla upp det i ett glas eller en liten skål eller liknande, så vispar man ihop det till en homogen vätska och häller i hälften av det. Busenkelt. Alternativt tar man ett helt ägg. Så djävla stor skillnad blir det inte, och skulle det bli för kletigt så kan man ha i aningen mer mjöl och så är den saken ur världen och man slipper stå där och fundera på vad man ska göra av den andra halvan om man inte är sugen på världens minsta omelett.

2. Hörde på radion i morse att det det var väldigt många som hade skickat in fel svar till veckans omgång av STEG FÖR STEG. Känner mig därför på gränsen till hyperintelligent (även om jag aldrig skickar in några svar någonstans överhuvudtaget) som låg steget före och hävde ur mig det rätta svaret redan igår.

Mvh
Ödmjuk_68:a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar