fredag 2 november 2012

Ledig fredag

The Thaw var verkligen en usel skräckfilm, som handlade om en forskare någonstans på/i Alaska (tror jag) som hade upptäckt en livsfarlig parasit som krälade omkring i äckliga sår. Och så var det några studenter och så forskarens egen dotter som skulle åka till forskningsstationen och när de kom dit var alla döda. Typ. Sedan tittade vi inte mer, för min man blev lite illamående av att se maskar som krälade omkring i öppna sår och folk som tuggade fradga och dog och hade sig, och jag blev plötsligt dödstrött eftersom jag lite tidigare hade tagit knarkvärktabletter för att bli kvitt en jobbig och mycket envetet malande huvudvärk som plågat mig exakt hela dagen.

Vaknade i morse utan huvudvärk men fick istället börja dagen med att bli förbannad på Elgiganten för vilken gång i ordningen vet jag inte. Vi köpte ju ett frysskåp för ett bra tag sedan. Först var leveransen försenad, sedan när det äntligen kom så visade det sig att det hade fått en fet smäll under transporten så att hela kylaggregatet hade lossnat och bara hängde ner i några ledsna sladdar. Jamen tro då inte att Elgiganten lite snabbt och lätt kommer och ordnar upp det hela. Nä, för det var inte deras fel utan Postens, så nu ska det startas något segt reklamationsärende som gissningsvis ska dras i långbänk ett tag. Igår ringde i alla fall Posten och meddelade att de ämnade komma och lämna ett nytt frysskåp från Elgiganten. Jamen jättebra, och så förväntar man sig lite att de ska ta med sig det gamla tillbaks när de ändå är ute och kör, men nehejdå, det kunde de inte alls göra för då måste de ha fraktsedlar för det och det hade de inte. Och på Elgiganten så hänvisade de till sin sura reklamationsärendehantering som "betades av i tur och ordning". Så nu är halva matrummet blockerat av ett defekt frysskåp plus emballage som ska avhämtas FAN VET NÄR. Hatar Elgiganten för detta nu, hur djävla svårt kan det vara att samordna sin logistik?

I alla fall. Tog med mig taxarna och gick en långpromenad och kom tillbaks och var mindre irriterad. Började städa, vilket kanske inte är någon stämningshöjare direkt men det fanns behov av det. Sedan lagade jag mat och så åt vi och betade av ett avsnitt av Sons of Anarchy, som vi har börjat kolla på nu. Vi, eller åtminstone jag, har tidigare avfärdat serier som Mad Men (har sett typ nästan hela första säsongen och DET HÄNDER JU INGENTING), The Wire (samma sak där) och Dexter (här händer det visserligen grejer, men jag gillar inte upplägget riktigt), så i jämförelse med dom är den väl rätt okej. Fast jag står inte ut med morsan i serien. Min man sa "är det inte hon som var med i 'Våra värsta år'?" och jag vägrade tro honom och vi slog vad om tjugo spänn som jag förlorade. Men det förklarar varför jag inte står ut med morsan, för "Våra värsta år" är snudd på den vidrigaste tv-serie jag vet.

Igår åkte vi förbi ett ställe där de skyltar hur frestande som helst med "hembakade blåbärspajer" som vi har sneglat på både en och tre gånger, och för första gången stannade vi och gick in. Köpte en blåbärspaj till det hutlösa överpriset av sextiofem spänn, och den var inte ens speciellt god. Inte var de speciellt trevliga där heller. Note to self: gynna inte den här butiken fler gånger.

Idag gick jag förbi ett ställe där det växte SJUKT mycket slånbär. Man kan ju inte göra så mycket med slånbär mer än likör och jag har redan minst 1½ liter som står på lagring, och hur mycket likör konsumerar man egentligen per capita och år? Men, viktigt, man ska inte förslösa Herrens gåvor, så jag får nog ändå gå dit imorgon och plocka av lite. Man kan väl göra ännu mer likör och ha med sig som gå-bort-present om man skulle råka bli bortbjuden någonstans någon gång? Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar