måndag 1 april 2024

Påsken 2024, hej och hejdå

Jaha, det var påsken 2024 det. Den gick väldigt snabbt, måste jag säga. Brukar annars älska att påsken liksom drar ut på sig själv med den här magin att det först är fredag som känns som lördag, sen är det lördag som känns som söndag, och sen när man börjar känna att jaha, nu var helgen slut, så är det två dagar kvar. Man kan ju inte annat än att älska påsken för det. 

I torsdags åkte jag direkt från jobbet till spårskogen för att lägga spår. Redan på vägen dit, vid tvåtiden på eftermiddagen, ringlade sig motorvägsköerna åt andra hållet om inte milslånga så i alla fall tillräckligt långa för att inte kännas som ett bra sätt att inleda ledigheten på. Det pågår ett vägarbete på motorvägen, och vissa tider korkar det igen. Nu var jag på väg åt andra hållet, men efter spårläggningen kom jag faktiskt ihåg detta och undvek därmed skickligt påsktrafiken genom att snirkla hem på småvägar. Oklart om jag sparade så värst mycket tid, men det finns ju inget mer meningslöst än trafikstockningar och jag tittar hellre på stenrösen och kohagar i 30 km/h än dväljes i bilköer på E22:an alla dagar i veckan.

Kom hem, min man värmde fryspizza från Coop till kvällsmat och så började vi kolla på Love is Blind USA. Hade ställt väckarklockan på 05:30 så det blev inte direkt några nattliga utsvävningar utan jag gick och lade mig i vanlig tid ungefär. 
På långfredagen gick jag alltså upp 05:30, åt frukost och tog med mig hundarna på promenad i skogen. Såg något som först såg ut att vara en stor sten som låg mitt på den lilla timmervägen och tyckte det var konstigt för den hade inte legat där häromdagen. När jag kom närmare såg jag att det var en gås!, och började fundera på hur jag skulle kunna ta mig förbi en död gås med tre hundar utan att de skulle vilja ta sig en närmare titt. När jag kom ytterligare lite närmare så visade det sig att gåsen inte var det minsta död utan helt enkelt hade valt att lägga sig och sova mitt på vägen, och när vi var några meter ifrån så drog den obrytt fram huvudet från sin plats under vingen och flaxade iväg, ackompanjerat av upprörda hundskall som inte alls tyckte att vägen var en lämplig sovplats för en gås. Själv trodde jag att gäss sov i typ vassruggar och liknande platser, men det här var kanske en fri ande eller så var hen helt enkelt bara skittrött och pallade inte ta sig längre. 

Åkte sedan till spårskogen och tillbringade större delen av dagen där. På förmiddagen var det helt L-J-U-V-L-I-G-T väder med solsken och fågelsång. Spåren gick bra och precis när vi var klara så började det regna. Var trött när jag körde hem, men hade lovat mitt äldsta barnbarn att göra en tårta med "marsipan, vaniljkräm och gärna honung om det går" enligt hans önskemål eftersom vi skulle ha kalas för honom dagen därpå. Hade funderat på hur jag skulle få in honung i en prinsesstårta och slutligen landat i att jag skulle mixa bär och honung istället för sylt. Gjorde så, men den blev för lös så jag fick koka en kräm som jag redde med potatismjöl och det blev väl rätt okej. Smetade på den undre botten, fick lite över och bestämde då att smeta det på undersidan av nästa botten så att det skulle bli som ett tjockt lager med bär/honungskräm när de bottnarna lades ihop. Det gick bra ända tills jag skulle vända den botten och lägga den på den andra, då tappade jag den så det skvätte bär/honungskräm över fan i mig överallt. På köksbänken, på mig, på golvet och som om det inte var nog med det rann det från köksbänken utmed köksluckorna också. Svordomar uttalades medan jag torkade och föste undan hundar som mer än gärna ville hjälpa till med saneringen. Bredde sedan på vaniljkräm och då rann det ännu mer. På med marsinpanen, tårtan såg för djävlig ut men jag tryckte dit Noblesse runt kanten som dolde det värsta. Sedan åt vi hämtmat och kollade på Love is Blind och sedan orkade jag inte hålla ögonen öppna längre. 

På lördagen gick jag en härlig långpromenad med hundarna. Kom hem, tänkte först träna pilates och sedan äta lunch för vi skulle ju hem till min exman på kalas för äldsta barnbarnet sen. Pratade i telefon med min dotter och nämnde att jag skulle äta lunch och då sa hon Men har jag inte sagt att det är påsklunch hos dom? och det hade hon inte, så det var ju tur att jag inte hunnit äta någonting. Hann inte träna heller, för vi babblade så länge. Sen åkte vi alltså hem till min exman och hans nya fru och åt påsklunch där, samt tårta och påskgodis. Tårtan blev god även om den inte var den snyggaste jag gjort. Åkte sedan hem och lade oss i matkoma resten av eftermiddagen/kvällen.

På söndagen gick jag min vanliga söndagsmil och fixade de vanliga söndagsgöromålen med brödbak, äggkokning osv. Tränade sedan både pilates och benpass för att kompensera lördagens uteblivna träning. Därefter deklarerade jag att nu skulle mitt seriösa påskslappande börja. Låg på soffan och åt godis, läste en deckare, kollade på två avsnitt av den nya Ronja Rövardotter. Lagade sedan stekt strömming och potatismos till middag och så kollade vi på Love is Blind som vi är helt BESATTA av. Vi har ju sett den japanska versionen och där var allting väldigt stramt och artigt, men i USA är dom ju verkligen too much i alla avseenden. Jisus. Men det är underhållande, verkligen. 

Igår var väl i stort sett en upprepning av söndagen med långpromenad och träning och sedan slappande med deckare och godispåse. Köpte en stor påse i torsdags och den verkar aldrig ta slut? Men nu är påsken det i alla fall. Det var en bra påsk, även om den kändes lite kort p g a att hela fredagen och halva lördagen försvann i spårskogen och på påsk/födelsedagskalaset. Men det finns ju värre saker att slösa bort sin påsk på måste jag säga.

Nu är det tisdag men känns som måndag och veckan kommer väl att vara lite dagvill innan allt faller på plats igen. Idag kommer min chef från Danmark, vi ska ha medarbetarsamtal. Efter jobbet ska jag till Laserkvinnan och resten av veckan kommer att vara fullspäckad eftersom jag nu har börjat trycka in  lite anställningsintervjuer plus att vi ska ha ONBOARDING MEETINGS för nästa steg i det här projektet  som jag jobbar med. Sen är det spårträning på lördag vilket innebär spårläggning på fredag eftermiddag, men på söndag ska jag vila precis som Skaparen. Hehe. Over & out. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar