tisdag 16 maj 2023

A hard rain's gonna fall

I natt regnade det! Halleluja, ville jag nästan utropa när jag klev ut genom ytterdörren i morse (för mig, fortfarande natt för många) och möttes av ett stilla smattrande mot de nyutspruckna löven. Minns inte när det regnade senast? men det var flera veckor sen. Så det var välbehövligt och rätt skönt efter all sol (säger jag nu mest pga soleksem i nacken, på överarmarna och i hårbotten som kliar något fördjävligt). 

Igår nådde jag någon form av bottenrekord i tankspriddhet. Ser mig verkligen inte som en särskilt tankspridd person rent generellt, men det är klart att vissa saker går ju mer obemärkt förbi än andra. Igår hände detta: Kom hem från jobbet vid 14-tiden, tog hundarna och gick ut i skogen, kom hem vid 15.30-ish, gick in, tränade ett pass tabata som tog cirka 40 minuter, gick sedan ut för att fixa lite i trädgården. Noterade då att min mans firmabil stod på gårdsplanen. Konstigt, jag hörde inte när han kom och vad konstigt att han inte kom in och sa hej, tänkte jag och började fundera på om han var sur, men kom inte på någon direkt anledning. Vårt hus är liksom inte jättestort så när jag är i det som jag skämtsamt kallar "gymmet", som i själva verket är ett par kvadratmeter tomt golv mellan köket och matrummet där jag brukar utöva min såkallade hemmaträning, så är det omöjligt att någon skulle kunna gå in i köket utan att jag lägger märke till det. Och min man går alltid till köket när han kommer hem från jobbet (det gör jag med så det är väl inga konstigheter? eller? hur gör andra?)
Han kanske gick ner i källaren dårå, tänkte jag (lite hoppfullt, haha), och sen gick jag ut och rensade ogräs  och matade hönsen och samlade in ägg. Kom in och då satt min man vid matbordet och såg yrvaken ut. Kom du hem nu? undrade jag förvånat och han bara nää, jag var ju hemma när du kom hem med hundarna. Det visade sig att han hade kommit hem vid 15-hugget för han skulle beta av lite fakturering och en del annan administration som ingår i en elektrikers vardag, men känt att en powernap nog inte hade varit i vägen först så han hade gått upp och lagt sig. Men HUR kan man (som jag) komma hem och INTE se att en stor röd firmabil står och nästintill blockerar trappan in till huset? Har ju nyligen sett Uppdrag granskning som handlar om Alzheimers och det var ju så att jag kände att jag skulle kunna kvala in där nu. 

Aja. Idag är jag trött. Var i stallet på teori igår, det var om longering och det är väl intressant att få till sig lite tips och tricks. Åkte hem och var hemma strax efter 21. Då visade det sig att min man (som slår nya bottenrekord i tankspriddhet hela tiden) hade stängt av värmepannan som i söndags kväll då för han tänkte sota den, men sen hade han glömt det och glömt att sätta igång pannan igen. Sånt märks ju inte när det är i princip sommarvärme ute, men det betydde att det fanns noll varmvatten när jag skulle duscha. Var ju inte som att jag var genomsvettig som efter ett ridpass, men hade ju ändå varit i stall, klappat hästar, gosat lite med Köttbullen samt kvällsfodrat så "fräsch som en nyponros" var ju inte direkt en beskrivning som passade in på mig. Nu är man ju en viking så jag duschade ändå, kallt, och blev ohyggligt klarvaken av detta, vilket innebar att min man somnade först, hann börja snarka varpå jag blev ännu mer klarvaken. Gick raskt och lade mig i mitt Flickrum™, och där var det kallare än i sovrummet så då piggnade jag till igen. HELVETE vilka problem man har. Somnade väl någon gång innan midnatt åtminstone, men det är ju inte mycket att skryta med när man sen ska upp vid 04. Aja, det är väl bara att bita ihop och kämpa sig igenom dagen. Idag ska jag på thaimassage på det där nya stället jag var på för några veckor sen. Hoppas jag håller mig vaken, men efter förra gången hade jag blåmärkenså det är nog ingen risk att jag slumrar till. Hehe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar