tisdag 2 maj 2023

Nödvändigt ont

Har läst Nödvändigt ont av Maria Adolfsson och det kan du också göra, givet att du läst de tidigare delarna i Doggerlandserien (vilket jag såklart gjort):

Detta är handlingen:

Julen närmar sig när den excentriske konstnären Raymond Osse försvinner hemifrån i vredesmod. Karen Eiken Friis får i uppdrag att hålla kontakt med de anhöriga i avvaktan på att en formell efterlysning kan göras. Uppdraget visar sig påfrestande i flera avseenden, och långsamt börjar hon misstänka att försvinnandet inte varit frivilligt. Samtidigt får Karens syster Helena ett brev som både förbryllar och förskräcker.

Jo, men självklart gillade jag även den här berättelsen. Även om det var liiiite, eller ärligt talat faktiskt ganska mycket transportsträcka fram tills att det började hetta till. Men då blev det bladvändarspännande! Och jag har inget emot att hänga med Karen, Leo, Eirik, Kore, Karl Björken, Jounas Smeed och de andra på Doggerland i deras vardag. Lite synd att man inte fick veta exakt hur det skulle sluta med den nya polismästaren, men det kommer väl en sjunde del där det kanske framgår? Det måste det göra! Den här boken får fyra stora julklappar av fem möjliga, schas iväg till bibblan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar