fredag 12 maj 2023

The mirror of your dreams

Fredag! Det har varit vårväder hela veckan, fast kallt om nätterna. Läste en artikel i någon kvällstidning  som andades besvikelse över att Skåne inte levererade några blommande rapsfält ännu, och det lät som om det var ka-ta-strof. Det är det ju såklart om man ser det ur de rapsodlande böndernas perspektiv, men det kändes som att andemeningen här snarare handlade om det rent estetiska. Rapsen är absolut senare än normalt, eftersom det varit K-A-L-L-T, remember, men den är nog på gång, såg ett fält som började skifta i gult så sent som igår. Men kvällstidningsjournalister verkar ju älska rubriker om skördar som eventuellt riskerar slå fel så att gemene man blir utan nypotatis och jordgubbar till midsommar. Mig veterligen har det aldrig hänt, däremot har det någon gång hänt att det inte funnits svenska jordgubbar att köpa till den 28 maj när min dotter fyller år och traditionen bjuder jordgubbstårta. 

Aja. Igår frågade jag min man lite sådär i förbifarten om han tänkte rida som idag då. Ja, det tänkte han väl, sa han (men utan någon större entusiasm), hur så, behövde jag bilen? Och då började jag åma mig om att ja, egentligen skulle jag ju vilja åka till spårskogen och lägga spår men nä, den som har en fast aktivitet ska väl ändå ha företräde till bilen den dagen, så nä, jag skippar det. Men efter att ha funderat på saken en stund så kom han fram till att det nog kunde vara rätt gött att komma hem en fredag och bara vara, för han hatar ju verkligen sin ridtid. Sen följde en massa Är du säker? Du behöver absolut inte avstå från något för min skull, osv osv, men summan av kardemumman var ändå att det blir spårskog för mig i morgon och följdaktligen också i eftermiddag. Då är det inte ens lönt att åka hem emellan eftersom jobbet så att säga ligger på vägen dit, så där sparar jag några mil. Får ett par timmar att slå ihjäl efter jobbet, men då ska jag passa på att uträtta lite ärenden. A k a SHOPPING, som jag ju är så bra på. Eller kanske inte, för är det något jag skjuter upp gång på gång så är det väl just det, men nu djävlar. Ska till Biltema (blev aldrig av tidigare i veckan) och köpa växtbelysning, till Granngården och köpa planteringskrukor (om det inte finns på Biltema, men jag vill inte ha i sån där sladdrig plast som går sönder bara man tittar på dom) för jag ORKAR inte längre hålla på och samla tomma mjölkpaket och grejer till mina odlingar. För ett antal år sen investerade jag i pluggbrätten och BRA planteringskrukor i stabil plast, och det är faktiskt om inte guld värt så i alla fall betydligt smidigare att hålla på med. Nu behöver jag dock lite större krukor för att kunna plantera om tomaterna en gång till innan det är dags för den slutliga utplanteringen, plus att jag kommer att behöva de små krukorna till att plantera annat i. 

Ska också till Jula för att hämta ut ett par tofflor som jag beställt för upphämtning i butik. När min exman jobbade på ett sockerbruk i mitten av 1980-talet så fick han ett par träskor med stålhätta som han tog med sig hem därifrån när han slutade ett par år senare. Sen snodde jag dom och har alltså haft som såna där praktiska hoppa-i-om-man-bara-ska-ut-till-brevlådan-lite-snabbt-skor ända fram tills nu, när de faktiskt inte längre håller måttet ens för att gå och hämta in posten. Att åka till skoaffären för att köpa nya träskor kändes förvisso som en grej man minns från barndomen, då var det VÅR!, men det gick inte att uppbringa samma känsla nu utan jag klickade hem ett par "trädgårdstofflor" i neopren som Jula råkade ha rea på just där och då. Så spännande kommer min shoppingtur idag alltså att bli. Sen tänker jag att jag åker till spårskogen och går en runda och kör lite intervallträning där innan det är dags att lägga spår. Sen hem och sen tror jag det det blir hemgjord pizza till kvällsmat faktiskt. Ska bara riva av åtta timmars arbetsdag först va. 




2 kommentarer:

  1. Du ska alltså till Jula och bara hämta något. Utan att handla? Lycka till! Jag tror att jag har lyckats med att bara få med mig en enda sak från Jula ungefär noll gånger.
    Men du kanske har mer karaktär?
    DDT

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just igår hade jag iaf det 😁 men det berodde nog mest på att jag hade en tid att passa

      Radera