onsdag 31 maj 2023

Sista maj

Men är det inte helt GALET att maj redan är slut och att det är juni imorgon? Midsommarmånaden? En månad till och så har halva 2023 passerat, hur gick detta ens till?

Igår jobbade jag, fick ett - hoppas jag - positivt besked som kanske innebär en kommande förändring av stolpskottets roll, eller framför allt kontaktytan mellan hen och mig som just nu är alldeles för stor. Vi får se, men det blir förhoppningsvis inte till det sämre. 

Efter jobbet var det dags för intervaller. Solen gassade, så den där lilla Pi-rundan som jag avverkade i fredags kändes helt utesluten för där är nästan ingen skugga och eftersom jag inte tycker det är mödan värt att sätta på sig riktiga springkläder för min lilla blygsamma träning så fick det bli det kuperade elljusspåret hemmavid för där är det åtminstone skugga. Var lite osäker på om 2 km-slingan skulle räcka till mina 20 minuter nu när jag har ökat springdelen, men jag påbörjade första intervallen direkt vid bilen och då räckte det precis. Bra att veta. 

Kom hem, bytte om till shorts och tog med mig hundarna ut i skogen på en runda. Häromkring finns flera skogar men för att komma till den som är närmast så måste man ta sig uppför en lång backe, den är kanske 100 meter lång och inte våldsamt brant utan mer seg. Ibland springer jag uppför den backen med hundarna, och det gjorde jag igår eftersom jag hade lite feeling. Det var ofantligt jobbigt, inte bara för att det generellt är jobbigt att springa i långa sega backar, ibland är det också jobbigt att få med sig hundarna för den där backen är en del av en liten runda som jag tror förhållandevis många går med sina hundar för det brukar i allaf all finnas mycket att nosa på och undersöka, så ibland får man liksom bromsklossar efter sig. Är dock väldigt sällan man faktiskt möter någon, men igår stod det en gubbe med hund strax till höger om backens krön som jag högljutt stånkande och flåsande stapplade över som om jag sprungit ett helt maraton. Hälsade så obesvärat jag kunde och drog med mig mina hundar som inte alls uppskattade att det fanns en, enligt dom själva, Inkräktare I Deras Skog. 

Promenaden var skön, kom sedan hem och körde ett pass pilates och sedan - äntligen - planterade jag gurkor, squash, pumpa och bönor. Tog även tag i det tråkiga projektet att städa ur alla gamla döda tomatplantor från förra året i växthuset och gick sedan och pysslade lite allmänt i trädgården och kände livet i mig tills jag även kände att hungern började rasa och jag gick in och åt. Duschade och upptäckte att jag hade ett skavsår i röven som jag uppenbarligen varit för trött för att upptäcka i måndags, men det måste ju ha kommit pga ridningen? Kollade sedan klart på The Ex Wife, den slutade lite konstigt tycker jag, och sen var det läggdags. Hodeladihodeladihoppsanvilkendag. 

Idag är det jobb, sedan är det: hundpromenad, träna tabata, städa toaletten och sedan ska jag förhoppningsvis få ut i alla fall en del av tomaterna i växthuset. Jag var så himla duktig när jag sådde och skrev upp vilka som var växthustomater och vilka som var friland, sen när jag planterade om dom så fattade jag inte varför det stod "V" och "F" på dom så det överförde jag inte på nästa kruka. SMART TJEJ. Får googla upp det. Har sedan en plan att sätta ut alla frilandstomater i en pallkrage och sätta fiberduk över, det är vad avhärdning de får hos mig. Plus att man för tillfället inte kan ta sig ut i trädgården utan att ta ett skutt över ett halvmeterdjupt grävt dike där det ska ligga en elledning, och det vill man ju ogärna göra bärandes på krukor eftersom diket också är omgivet av högar med uppgrävd jord. Så har det sett ut nu i ett par veckors tid p g a detta: När man gräver ner el så lägger man ju kabeln i något som de insatta kallar för "gulslang" och det hade min man tagit hem ett par stuvbitar som blivit över på hans jobb, MEN sen fick han feeling och tänkte att "någon gång i framtiden kanske vi ska ha en elbil så då kan man lika gärna lägga ner en slang till det också" (vilket ju inte var en dum tanke), MEN då fanns det inga mer stuvbitar och då fick han ÄNNU mer feeling och tänkte att det var lika bra att beställa en hel rulle, 50 meter, för nu i sommar ska vi (påstås det) riva vårt skruttiga uthus och bygga upp det igen på ett bättre sätt än nu, och då samtidigt passa på att dra ut el och sätta solceller på taket och jag vet inte allt vad planerna är, men de är många om man får tro min man. Blir trött bara av att tänka på det. Min man har gått och grunnat på det här i flera år och är liksom redan på stadiet att han vill prata om vilken färg det nya uthuset ska ha, men min entusiasm är bristande. Jag minns ju vilket slit det var att bygga hönshus, och framför allt vilken djävla TID det tog. Ni har att se fram mot en serie blogginlägg med rubriken Bygga uthus - an epic movie så stay tuned. Ja, i alla fall fanns det inte 50 meter gulslang hemma så det är den vi väntar på för att kunna gräva igen det där diket som jag är dödstrött på att skutta över. Så här är det att vara gift med en hantverkare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar