måndag 8 maj 2023

Helgen vecka...18 var det va?

Swisch sa det och så var helgen förbi, precis som vanligt. För ett par månader sedan bytte min man ridgrupp så nu rider han på fredagar. Det tycker han är öken och jag är lite kluven till hur jag känner. På ett sätt: jag gillar ju egentid. Å andra sidan så missar vi att äta middag och kolla på någon serie ihop, som vi normalt sett bara gör fredag-lördag-söndag, eller numera lördag-söndag, eftersom vi inte äter middag på kvällen i veckorna och knappt tittar på tv heller för den delen. Han är inte hemma förrän cirka 20.30 och jag tycker det är alldeles för sent att äta då, så jag äter tidigare och han äter rester medan jag typ gör mig i ordning för att gå och lägga mig. Han svär ve och förbannelse över den som hittade på denna ridtid. Jag hade inte haft något emot det, både när jag red i återvändargruppen och senare på drop in-ridningen på fredagar så tyckte jag det var ett dömysigt sätt att avsluta veckan på, men det är ju jag det. Nu är det ju - herreguuuuuud - bara sex veckor kvar tills terminen är slut, så sen är ju det lilla problemet ur världen, i alla fall över sommaren och sen får man väl se hur höstterminens schema ser ut. 

I fredags sålde jag min bil! Fick tips från en granne om en bilhandlare lite utanför byn och ringde och frågade om han ville köpa och han erbjöd 25 000 och jag hade väl tänkt kanske runt 30 men å andra sidan så kunde jag också tänka mig "billigare vid snabb affär" så jag sa okej till det, för det är nog ungefär vad den är värd. Fick därför det tvivelaktiga nöjet att städa ur bilen i helgen (ska dit idag och lämna bilen och slutföra affären så "såld" är den väl strängt taget inte riktigt än), vilket kanske var det tråkigaste jag gjort på bra länge. När man tränar hund så har man ju sin bil som ett mindre förråd för hundträningsgrejer, så där lastades det ut både det ena och det andra i kategorin "bra att ha" som jag knappt ens visste att jag hade. Sen följde en rätt så härsken diskussion om vad som skulle finnas i den numera gemensamma bilen. Den är nämligen mindre än min, vilket innebär att hundburen tar upp i princip hela bagageutrymmet, vilket in sin tur innebär att allt sånt som jag i normala fall knör in i utrymmet mellan hundburen och väggen nu måste förvaras någon annanstans. Sedan jag lämnade brukshundklubben så tränar jag inte heller lydnad och bruks på samma sätt, så då behöver jag ju såklart inte ha bilen full av apportbockar och koner  och liknande grejer, men snitslar, spårselar och spårlinor är ett måste. Plus campingstol, det är nästan viktigare än att ha med hunden brukar vi säga på skoj, men som med nästan allt skoj finns det ett uns av sanning i det. Campingstolen är en av de saker jag har knött in bredvid hundburen, men den fick nu flyttas till baksätet tillsammans med min låda med nämnda spårgrejer. Sen har jag alltid haft en låda med nödgrejer: bogserlina, luft-på-burk, startgas, startkablar, en rulle toapapper. Det fick dock plats vid reservdäcket, eftersom det inte finns något reservdäck till moderna bilar, bara någon mojäng som på något sätt ska motsvara luft-på-burk. Min mans uppfattning om vad man alltid ska ha med sig i bilen var: spännband. Spännband, spännband, spännband, han hade en hel ICA-kasse full av spännband i alla möjliga färger och längder och konstellationer. Jag föreslog lite försiktigt att spännbanden kanske kunde förvaras i källaren tillsammans med det mobila takräcket, för det är ju bara då de används, och har man inte takräcket på så finns det ju inte heller något att spänna fast, men spännband för honom var vad spårgrejer är för mig, så där fick jag helt enkelt ge mig. 

Dammsög bilen lite nödtorftigt efter att den tömts, vilket var...välbehövligt. Bilvård är verkligen inget jag prioriterar och det märks ju, hehe. Sen bytte vi till sommardäck eftersom snåla jag inte tänkte sälja min bil med en uppsättning i princip helt nya Pirelli vinterdäck. Allt detta tog förfärligt lång tid och än finns det mycket grejer kvar som svävar i ett slags limbo eftersom jag till slut tröttnade och bara hävde in allting i carporten vedporten. Funderar nu på att avboka ridningen ikväll (det är ju hoppning) och ta en tur eller fem till soptippen istället. Får bestämma mig under dagen. Soptippen, eller återvinningscentralen heter det ju numera, här i byn är nämligen bara öppen på måndagar och torsdagar och båda dessa dagarna rider jag ju. Skulle väl rent krasst hinna både det ena och det andra en måndag för de har ändå öppet till 18 och jag behöver inte åka hemifrån förrän 18.30, men...ja. Vi får väl se. 

Igår var det även galopptävlingar på Bro Park där "min" häst (som jag äger en andel i) startade för första gången i ett riktigt lopp. Spelade Harry Boy på V64 plus att jag satte 100 kronor på att han skulle vinna sitt lopp, vilket han inte gjorde. Vann i alla fall 23 kronor på ett annat lopp där jag satsat en tia på en annan häst som tillhör konceptet Min Galopphäst (där man kan köpa andelar) och som vann. Min man hade 6 rätt på sin V54-rad och vann 63 kronor, själv hade jag 5 rätt och vann ingenting, så man kan ju inte precis säga att vi gick med vinst. Men det var kul att titta. 

Har även sått en massa fröer i helgen, och hoppas nu på regn men det ser inte ut att bli något i veckan som kommer enligt prognosen i alla fall. Det hade verkligen inte skadat, nu är det riktigt torrt. Ändå har det ju inte varit någon direkt vårvärme att tala om, i natt var det minusgrader och eftersom jag hade tömt min bil så hade jag inte heller någonting att skrapa rutorna med. Kul, eller kanske inte. Körde till bibblan och hävde in tre låneböcker i bokinkastet, hade full blås på fläkten och sprutade spolarvätska på framrutan ungefär var tionde meter kändes det som. Ej optimalt, men vad gör man när man inte orkar gå tillbaks in i huset, leta rätt på nyckeln till den numera gemensamma bilen för att ta fram en isskrapa. Här är ytterligare en sak som vi måste diskutera, nämligen var bilnyckeln ska vara när bilen inte används. Jag lägger alltid min på hallbyrån, men min man tror att om man gör det så kommer potentiella inbrottstjuvar även att sno bilen (jag är mer av uppfattningen att om man har haft inbrott i sitt hem så är "att bli av med bilen också" ett sekundärt problem även om det såklart också är/blir ett problem, men jag tror känslan av att någon har varit i ens hem är tusen gånger värre), så han går alltid omkring med bilnyckeln i fickan oavsett om han avser att använda bilen eller ej. Nu när den bilen ska vara gemensam så tycker jag dock inte det är rimligt att jag ska behöva gå och rota i hans byxfickor för att kunna ta mig från A till B, så det här får vi diskutera. Gud vad spännande liv man har alltså. 

I veckan som kommer händer väl inte enormt mycket. Ska som sagt åka till bilhandlaren idag och avyttra bilen, sen "kanske" då till tippen eller stallet, har inte bestämt mig än. Imorgon ska jag träffa en kompis lite kort efter jobbet, men annars är det väl bara all work and no fun för hela slanten. Då kör vi. 

 


1 kommentar:

  1. Skrattade högt över makens spännband🤣😅 Så himla... manligt😁
    Carina

    SvaraRadera