fredag 26 maj 2023

Fredagsfeeling

Igår skulle ju jag och en favoritkollega ta tag i en riktig djävla surdeg som inte ens är min och som jag har dragit mig för att närma mig för jag misstänker att det är ett jätteprojekt. Till slut bestämde jag och kollegan för att helt enkelt boka in en dag för att få sitta ostört och försöka hitta någon ingång på det här  till synes formlöst obegripliga mysteriet. Den dagen var igår, och efteråt kändes det nästan som att vi hade löst Palmemordet. Mycket riktigt trillade det ut en diger lista med arbetsuppgifter som alla hamnade på mitt redan rätt så fullbelamrade bord, men då har man ju åtminstone något konkret att jobba med istället för en malande obehagskänsla av att inte ha koll. 

Kände mig väldigt nöjd med utfallet, även om det innebär att jag kommer att få jättemycket att göra de närmaste veckorna för det är ju inte direkt så att jag sitter och rullar tummarna och undrar vad jag ska ta mig för om dagarna. Men det är ju bara att gilla läget och gneta på. Senare under dagen kom ett lite chockartat besked att en person i organisationen skulle sluta och som nästan alltid (åtminstone på mitt jobb) när det är personer på höga poster som slutar så går de på dagen och försvinner i ett moln av mystik uttryckt som att ledningen ville försäkra sig om att man följde överenskomna strategier och fokusområden och blablabla, vilket i mina öron låter mer som att någon har gjort sig ovän med någon en gång för mycket, men hela sanningen lär man väl aldrig få veta. Den här personen var tidigare min högsta chef, men sedan något halvår tillbaks är han inte det, så mig kommer det kanske inte att påverka så mycket ändå. Vi får väl se. 

Fredag idag! Efter jobbet tror jag att jag ska försöka köra ett intervallpass på min gamla Pi-runda här i stan (har döpt den till det eftersom den med lite god vilja är exakt 3,14 km lång), sedan åka och handla, hem och torka golven, plantera gurkor, pumpa och bönor (jag är så sjukt sen med det, känns det som) samt plantera ut ärter i landet och börja förbereda i växthuset för att tomaterna ska ut där. Ska även göra en tårta till min dotter som fyller år på söndag men ska firas imorgon för på söndag ska vi träna dressyr för en tränare. Imorgon börjar också äntligen lyxkursen i viltspår, så det är mycket som ska klämmas in den här helgen. Men allt är ju kul saker och man ska väl veta att man lever, typ. Nu ska jag dock påbörja mitt nya jätteprojekt på jobbet. Hoppas det också innebär att kollegan som inte fixade det framstår i riktigt dålig dager och att jag blir superhjälten, hehe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar