torsdag 4 maj 2023

How sweet the sound

Igår kväll kunde jag inte somna p g a att min man somnade först och började snarka. Låg och tänkte på begreppet "rådjursren" och kunde inte för mitt liv komma på om det betyder att en hund (om den är rådjursren alltså) bara ska jaga rådjur eller om den absolut inte ska jaga rådjur. Tycker den som kom på begreppet "rådjursren" (som, ju mer man tänker på det, låter som en helt bisarr bastard av något sätt) borde ha tänkt ett varv till, men förmodligen är det helt solklart om man är jägare och fått i sig "Guns & Ammo" med modersmjölken. Blev tvungen att googla, så nu får ni också veta att en rådjursren hund ska absolut INTE jaga rådjur, varsågod för värdelöst vetande. 

Igår var jag hos Laserkvinnan efter jobbet. Var rätt så mör efter det och hade egentligen mest av allt lust att bara åka hem och lägga mig på soffan med en lånebok, men stoppade istället lite peppig musik i lurarna och gick ut i skogen. Det var som vanligt skönt när man väl var där. Hörde (trots lurarna) göken för första gången i år, det var en västergök och det vet ju alla att västergök = bästergök. Blev munter i sinnet över att ett bra år ändå stundade (2023 har fan i mig inte imponerat jättemycket hittills), trots att det såklart inte finns något som helst samband mellan var den gök som jag råkar höra för första gången råkar befinna sig  i förhållande till mig och vad som händer i stort och smått i ens dagliga liv och vedermödor. MEN MAN KAN JU ÄNDÅ FÅ TRO DET VA. 

Kom hem, vete fan vad jag gjorde resten av kvällen för min intention var att så fröer, men det gjorde jag inte. Kollade i gamla fotoalbum, hängde med min man, pratade i telefon med mina barn, sen var det läggdags, typ. 
Här är ett foto på mig och min bror i fräsiga genuskodade 70-talskläder som ändå är lite matchy match. Minns fortfarande de hemsydda randiga byxorna som var i något tyg som var lite hårt och vasst och som ingen av oss gillade. Men vi ser ju ändå glada ut.  


Idag är det först jobbelijobb, sen ska jag hem och städa för det ser ut som att KRIGET dragit fram i vårt tjäll. Sedan stallet och imorgon är det fredag, tjoho. Älskar kortveckor! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar