måndag 15 maj 2023

Ingen du älskar kan dö

Har (delvis) läst Ingen du älskar kan dö av Anna Platt, men det var en bok som jag påbörjade men inte iddes slutföra. Detta är handlingen:

Lena har lämnat ett trasigt äktenskap för att uppfylla sin dröm om att öppna ett pensionat på Mallorca. Men i en grop på hennes nya tomt hittas en död man. Renoveringen stannar av och Lena dras in i sökandet efter mannens identitet.

I Stockholm inleder Bianca en passionerad affär med sin gifta chef, samtidigt som hon tampas med saknaden efter sin bror som försvann spårlöst fyra år tidigare.

Och i Sligo på Irland upptäcker Shane att den man som han har trott var hans pappa inte är det. Så vem är då hans biologiske far?

Den här kallades "en psykologisk thriller" på baksidestexten, men GÄSP kände jag ganska så omgående. Tyckte både karaktärerna och hela berättelsen kändes ansträngt konstruerad och lite som att författaren ville använda boken som en förevändning för att kunna åka till Irland och Mallorca för att göra research. Den får en överkorsad pint Guinness av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar