fredag 26 maj 2023

Till stallet istället, v 21 2023, pt 2

Fick Knubbis på gårdagens dressyrpass, trevligt! tyckte jag först, mindre trevligt efter att ha skumpat omkring på en ponny som åtminstone för dagen fullständigt saknade all form av framåtbjudning. Det var som att rida med handbromsen dragen, seeeegt och fick liksom ingen effekt av hjälperna. Dessutom kastade han med huvudet varje gång - antog jag - det började bli jobbigt för honom. Så det var ett mördarpass där vi verkligen inte var överens om vad som var vad. Vi red en övning där man skulle rida öppna längs med halva långsidan, sedan lägga en 10-metersvolt och sedan rida sluta resten av den långsidan, och på nästa långsida skulle man rida skänkelvikning mellan spåret och kvartslinjen och tillbaks igen. Tyckte inte jag fick till det med varken det ena eller det andra. Ridläraren - vi hade vikarie -  sa att det såg trevligt ut, men det kändes inte särskilt klockrent alls. Men förra veckan började hästarna gå ute dygnet runt och beta gräs och de brukar ju bli lite avslagna av den omställningen. 

Ska rida Köttbullen för tränare på söndag, det ska bli spännande. Nu har jag ju inte ridit henne på ett par veckor och jag misstänker att hon kommer att vara seg, dels p g a gräshagedieten, dels p g a värme och att hon mest har fått gå och såsa med nybörjare på lektioner. Så det blir nog en KAMP, men det ska samtidigt bli kul. 

Sedan är det ju bara tre veckor kvar på terminen, helt galet. Vad ska man sedan ta sig för? Aja, det ger sig, ska ju inte påstå att jag ofta sitter sysslolös och känner att jag inte har något att göra.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar