torsdag 25 maj 2023

Staying alive

Igår var en seeeeeg dag. Tyckte ingenting var speciellt roligt, irriterade mig på vissa kollegors, tycker jag, oengagemang i vissa frågor i allmänhet, och på att vissa, en specifik kollega i synnerhet, inte bara kan sköta sitt djävla jobb och hålla käften, utan att det måste suckas och klagas och påtalas hur mycket hen har att göra och finns det verkligen ingen som kan hjälpa hen med detta? ungefär som att alla andra mest satt och rullade tummarna och undrade hur de skulle få dagen att gå. Blir så djävla provocerad av sånt, men ibland är det väl bättre att bita ihop och själv hålla käften tänker jag.

Åkte hem och var så sjukt trött att det nästan var obehagligt att köra bil. Planen var: promenera, träna, städa, gå och lägga mig tidigt. Jag hade bilradions bluetooth-funktion igång och lyssnade på en podd, plötsligt stod det i displayen att min bror ringde och så kunde jag svara genom att trycka på touchscreenen. Så djävla mycket framtid, va? Sen var det mindre framtid och mer medeltid när jag kommit hem, stängt av motorn, gått ur och låst bilen och min bror så att säga fortfarande var kvar på bilradion och jag inte fattade hur jag skulle göra för att stänga av bilradion och få över samtalet till telefonen. Slutade med att jag fick lägga på och ringa upp igen. Modernt. 

Gick en runda på 5 km med hundarna medan jag fortsatte prata i telefon, det var otroligt varmt och eftersom det regnat på natten/morgonen så var det också klibbigt och på gränsen till äckligt, svetten rann och man fick en föraning om kvava högsommardagar med inslag av åska. Kom hem, rev av ett pass tabata och sen orkade jag inte göra mer än att gå ut och mata hönsen. Städningen fick vänta tills som idag då, och istället gick jag och lade mig vid 20.30-ish. Problemet med att gå och lägga sig för tidigt är att man, eller åtminstone jag då, vaknar efter bara ett par timmar och sen är det lögn att somna om. Mycket riktigt var jag klarvaken mellan 23.30 och 00.30-ish, sedan vaknade jag 03.45 av att Laban började vrålskälla på något, oklart vad. Sen var det ju inte ens lönt att försöka somna om. 

Idag ska jag jobba med en av mina absoluta favoritkollegor, men med ett ärende som är alldeles otroligt tungt, mastigt, tråkigt och jobbigt. Det är inte ens mitt ansvarsområde, men favoritkollegan har bett mig att stötta upp lite eftersom ovan nämnda kollega aldrig "hinner med". Hämnden avseende detta kommer att komma, på ett eller annat vis.  

Ikväll är det i alla fall ridning. Vi ska ha vikarie men det blir säkert bra eftersom det är dressyr och dressyr är ju alltid kul. Och sen är det fredag och snart helg och då börjar - har jag äntligen fått besked om - lyxkursen i viltspår. Ska bli så kul! Nu ska jag bara beta mig igenom den här tråkdagen också, sen är jag nog på banan igen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar