torsdag 31 mars 2022

Man märker på diskussionerna på Facebook att det numera är normalt med krig i Europa

För någon månad sedan, när kriget i Ukraina bröt ut, så fylldes sociala medier av det. Eller om det bara är Facebooks algoritmer som liksom fuckar upp ens hjärna? Man vet snart inte vad som är vad längre, men fick i alla fall känslan av att alla diskuterade det i alla möjliga sociala medier. Men nu verkar det som att det har blivit vardag, åtminstone om man ska döma vad som avhandlas i lokala Facebookgrupper. Och visst, saker blir ju vardag efter ett tag. Ingen höjer väl på ögonbrynen för någonting som handlar om konflikten mellan Israel och Palestina, för det har ju varit en del av nyhetsflödet i hela ens liv och det enda som skulle kunna få en att häpna skulle väl vara om de kom överens om något.

Men nu ska vi ta tag i de STORA problemen i världen. En bit från där vi bor ligger det som vi brukar kalla Hanöbuktens motsvarighet till Solsidan. Där finns en affär som vi brukar kalla rik-Ica, och förr var det bara en Ica-affär med kanske ett lite flådigare sortiment än normala Ica-butiker, men nu har det också byggts om och till så det är nästan som ett eget litet köpcentrum med apotek och systembolag och sushirestaurang och nån nagelsalong/frisör och lite sånt där i ett sammanhängande huskomplex. Till detta finns det en stor parkering som fram tills nu varit gratis. Det har snikna ortsbor tydligen utnyttjat som pendlarparkering och liknande, samt att turister har parkerat där och flanerat omkring i byn i timmar. Så från och med imorgon (och här var man noga med att betona i förväg att det verkligen inte var fråga om något aprilskämt) så kommer de som äger fastigheten att införa P-skiva och max 2 timmars parkering. Det BÖR man ju med god marginal hinna inom både rik-Ica och systemet på kan man ju tycka, och framför allt så är ju parkeringen fortfarande gratis. Men lokalbefolkningen är i detta nu så pass upprörda och kränkta över detta övertramp att man skulle kunna tro att det skulle börja kosta 100 kronor i timmen att ställa sin bil på nämnda parkering. Det riktigt dånar uti rätten att parkera hur länge man vills krater, och den lokala Facebookgruppen fylls av upprörd kritik och mäktiga statements i form av Stasifasoner!!!, och Nu blir det bojkott!!! och Hädanefter kommer jag att handla på Willys där det är GRATIS att parkera!!!

Tycker det här är så enormt underhållande att jag går in flera gånger om dagen i nämnda grupp för att läsa alla arga uttalanden som tillkommer löpande. Framför allt det här att man a. anser att en p-skiva (som man får gratis) är likställt med att det skulle kosta pengar att parkera, b, tycker beslutet att införa en viss begränsning i hur länge man får parkera på vad som ändå är någons privata mark är helt jämförbart med den kontroll som utövades av säkerhetspolisen i forna DDR, dessutom c. tycker det är helt rimligt att straffa de lokala butiksägare (som man i alla andra sammanhang säger sig värna om för att slippa åka in till stan för att handla och gå på systemet osv) för någonting som fastighetsägaren infört, och slutligen d. till och med överväger att ÅKA IN TILL STAN (där ALL parkering kostar) för att komma undan det oerhörda övertrampet att tvingas besudla vindrutan på sin Tesla eller BMW-SUV med en p-skiva. 

Och resonemangen som förs är enligt mig helt obetalbara. Jamen tänk om jag först ska in på Ica och sen systemet och sen kanske det är kö...då är ju 2 timmar ingenting! eller det klassiska så fort det handlar om någon form av förändring: Tänk på alla äldre! (för såklart är alla över en viss ålder helt intelligensbefriade), som i exemplet Tänk på våra äldre som handlar 1 gång i veckan och gör alla sina veckoärenden samtidigt, då är ju 2 timmar ingenting!!! (för såklart är ju alla över en viss ålder en helt uniform grupp som gör saker helt synkroniserat) vilket givetvis även fylls på med Alla har faktiskt inte dessa funktioner på sina telefoner!!!, vilket orsakade en del förvirring men tydligen skulle man betala en avgift via nån app om man ville stå där längre än 2 timmar, och det är såklart omöjligt för "alla äldre", och det öppnar även upp för frågor som Tänk om man glömt ladda mobilen eller nätet inte fungerar? och Stackars gamlingar som ska komma ihåg detta! 

Det efterfrågas till och med protestlistor (fast alla förväntar sig att någon annan ska ta tag i det, så det blir nog inget med den saken....kanske?). En person som hette MATS och som nog har en egen fabrik som tillverkar foliehattar är helt säker på att det här är en del av det nya normala Sverige med en kolossal kontrollapparat, såväl privat som offentlig. Vänta ni bara, snart ska vi vanliga medborgare få stå till svars för varför vi tar bilen till butiken. Kommer garanterat att födas en ny myndighet som bevakar och bestraffar dom som nyttjar transport med fossildrivet fordon, oavsett var eller vad ändamålet är. Han får medhåll av en som hette PER som, när någon med lite vett i huvudet undrade vad problemet var, svarade Kanske för att man inte vill bli styrd hela tiden. "Storebror ser dig"-mentaliteten. Nej, vår lilla by behöver inte fler pekpinnar!  

Apokalypsen närmar sig, verkligen. Det här är underhållning på väldigt hög nivå om ni frågar mig. Idag är det jag som tar vägen om rik-Ica och kollar av läget. Och hämtar en P-skiva. Har aldrig fått parkeringsböter i hela mitt liv och man vill ju inte få det för att ha blivit påkommen med att försöka gratis-stå på rik-Icas parkering. 

4 kommentarer:

  1. Ibland vill jag bara säga upp mitt medlemskap i mänskligheten. Vad är det för fel på folk? Vad har p-skivor med Storebror att göra? Varför blandar de ihop staten med en fastighetsägare?
    Det här är ungefär lika dumt som när min mamma tyckte att det var värsta skandalen när sopnedkasten plomberades i hennes hus. Hur skulle hon orka släpa ner alla sopor? Att hon varje dag bar kassar med fyllda förpackningar upp för tre trappor, verkade inte alls ha något samband med den fullständigt orimliga arbetsbörda det skulle innebära att ta en kasse med TOMMA flaskor, mjölkpaket och annat ned till soprummet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Det går åt en massa vatten att skölja rent mjölkpaketen" är kanske det töntigaste argumentet jag vet för att man inte ska sortera sitt avfall. Det går åt mindre vatten än vid EN spolning på toaletten och jag har då aldrig hört samma människor ivra för att återinföra torrdass som ett led i den miljö de plötsligt säger sig värna om för att slippa ett extra arbetsmoment som tar 2 sekunder och minimalt med ansträngning. Gud vad jag hatar mänskligheten. Gud måste också hata mänskligheten, känner jag.

      Radera
  2. Haha, du borde ha en etikett som säger "dagens skratt", ja det star etikett ovan för ämnena du skriver om.

    P-skivor är bra, det brukas ocksa pa gratis parkeringsplatser pa gatan där jag bor, 2 timmar är gränsen tror jag (som inte har bil). Själv skulle jag vara mycket mer bekymrad över att använda en s.k. smart telefon, där storebror verkligen ser dig.

    Annika

    PS. Jag är inte pa facebook, men det är onekligen frestande om det nu finns sadana där roliga grupper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Facebook är en guldgruva till underhållning, även om det samtidigt är extremt deprimerande eftersom man verkligen får svart på vitt att människor är I-D-I-O-T-E-R.

      Radera