onsdag 2 mars 2022

Saker man funderar på i väntan på att alla ska ansluta till ett möte

Fastigheter har ju en beteckning som är "någonting plus ett nummer". Jag har till exempel bott på HACKAN 12, BRYNET 1, GÅSEN 17 och andra spännande adresser (min nuvarande har bara ortsnamnet plus ett nummer, vilket inte alls är lika fantasieggande). 

På jobbet heter vår fastighet någonting i stil med (nu hugger jag bara första bästa substantiv eftersom man får måna om sin yrkesmässiga integritet) FÅGELHOLKEN 2. Ett rätt så passande namn med tanke på att vi har kajor, trutar och ringduvor som årligen bygger bo och häckar i diverse utrymmen som de uppenbarligen finner lämpliga för det uppväxande släktet. Speciellt trutarna kan sedan vara riktigt aggressiva när man kommer i deras relativa närhet. Inte så att det har varit som en sekvens i Fåglarna, men något snarlikt. Dom beter sig för djävligt, var det en som uttryckte saken för en massa år sen, men de gör ju bara vad vilka normala föräldrar som helst skulle göra, detvillsäga försvara sin avkomma. 

Hur som helst. I år har vi här på jobbet äntligen fått godkänt att bygga ett nytt lager, efter att ha tjatat om att det har behövts i säkert 10 år. Men det har alltid blivit nedprioriterat i budgeten av dom som sitter och fördelar slantarna, men plötsligt händer det tydligen. Skojade om att det skulle bli ett sånt djävla lyft för fastigheten så att den borde byta namn till FÅGELHOLKEN 3 för att markera att det var en ny och bättre version av 2.  

Det skulle jag aldrig gjort. Jag använder nämligen [motsvarigheten till] FÅGELHOLKEN 2 som lösenord till vårt HR-system. Och nu har tydligen min skojfriska hjärna på eget bevåg bestämt att lösenordet är FÅGELHOLKEN 3, så varje gång jag försöker logga in så känns det som att jag fått sparken eftersom jag får barska felmeddelanden som innehåller begrepp som "unauthorized" och diverse annat felfelfel. 

Kan man beställa en mindre fabriksåterställning av hjärnan? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar