tisdag 1 mars 2022

Till stallet istället, v 9 2022

Förra veckan var det ju teori med gemensamma clinics. Var på en som handlade om dressyr, det var  väldigt intressant. Sen var det ingen drop in på fredagen för då var det klubbhoppning där Köttbullen skulle ledsaga ett antal barn över små banor och det kan ju räcka som aktivitet för henne på en dag. Och på fredag ska jag och Jenny gå på Flashback Forever-showen och det kan ju räcka som aktivitet för mig. Så denna vecka blir det bara ett ridpass. 

Det var markarbete med bommar som var: vända upp på kvartslinjen, trava över en bomserie, sedan vända in på en stor volt med en bom i varje vändningspunkt, sedan från volten och ut på kvartslinjen igen över en ny bomserie. Det svåraste med övningen var väl att parera så att man inte krockade med någon annan, men det gick rätt så bra. Och GALOPPEN! Den tål att nämnas även om den inte ingick i själva övningen. Men djävlar vad Köttbullen galopperar på. Och skulle hon bryta av så är det fan i mig bara att fatta ny galopp igen, som på vilken häst som helst. Här har det ju ändå hänt grejer. Och det är ju tur det, för vår nya ridlärare låter oss också väldigt mycket längre än vad vi är vana vid. Igår galopperade vi i vad som kändes som timmar, sedan var det bara ner i trav, vänd snett igenom och så samma sak i andra varvet. Vad DÖD efteråt, för även om Köttbullen numera galopperar så gör hon det ju inte frivilligt. Plus att hon faktiskt har världens mest obekväma galopp, helt fyrtaktig och stötig, så det är inte som att man bara kan sitta och gunga med. Men det är ju världsliga saker. Galopp galopp, som vi har kämpat. 

Nästa vecka är det hoppning. GULP. 

3 kommentarer:

  1. Heter Köttbullen faktisk Köttbullen, eller er også dette et fall av beskyttet identitet?

    SvaraRadera
  2. Haha, jag har undrat detsamma.

    SvaraRadera
  3. Köttbullen är ett fingerat namn, jag är mycket mån om hennes integritet och vill inte att hon ska känna sig utpekad och eventuellt bli kränkt när jag skriver om henne :D :D :D

    SvaraRadera