tisdag 22 mars 2022

Till stallet istället, v 12 2022, pt...1?

Kom aldrig iväg till stallet i fredags p g a jobb, jobb och åter jobb. Jag hade nästan lite glömt att mars är dödens jobbmånad, för jag har numera en tjänst som inte ska innebära det. Men det visste tydligen inte universum om.  Hade att välja mellan att stanna kvar och göra färdigt, eller att jobba antingen lördag eller söndag för att få färdigt grejer som var tvungna att vara klara till måndagen. Valde att stanna kvar för jag  ändå var inne i ett flow som jag kände skulle bli svårt att jobba upp igen på, låt oss säga, söndagen. Men då blev det alltså ingen ridning. Vi får väl se hur det blir denna vecka. 

Men igår blev det i alla fall av! Även om det är segt att komma iväg så sent på kvällen känns det ju alltid värt det när man väl är där. Vi red en evighetsövning som var så här: Trav och tiometersvolter på ena långsidan, galoppfattning EXAKT vid M, galoppera till B, övergång till trav EXAKT vid B, trava till F, övergång till skritt EXAKT vid F, skritta kortsidan, igångsättning till trav och så trava långsidan med tiometersvolter på valfria ställen, galoppfattning vid M, osv. 

Måste säga att jag tycker Köttbullen jobbade på riktigt bra. Det gjorde nog nytta det där att du sa åt henne på skarpen förra veckan, tyckte ridlärare I. Jag är dock inte helt övertygad om det, för jag anser inte att Köttbullen är en sån som tar åt sig korrigeringar speciellt lätt, utan snarare att hon är en sån som testar gränserna i princip heeeeeela tiden. Men igår hade hon en bra dag, eller vad det nu var, och övningen flöt på. Formen var fin! Galoppfattningarna satt där de skulle! Övergångarna blev riktigt balanserade och fina! Lite kämpigare i högervarvet såklart, men det vore ju konstigt annars, men vänstervarvet var to die for. Det här var en övning som hade varit i stort sett o-m-ö-j-l-i-g för, låt oss säga ett år sen, på den tiden när galoppfattningar var ett stort projekt. Nu: galoppfattning vid bokstav. Ett litet steg för människan, ett stort steg för Köttbullen. 

3 kommentarer:

  1. Åhhh, jag blir så sugen på att börja rida igen. Men jag har iaf börjat med en annan dröm. Jag dansar magdans. Så kul!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magdans? Det låter...inte lika kul som ridning, men det känns som att det skulle vara bra träning!

      Radera
  2. Mycket bra träning! Visste inte att det fanns så många olika delar av kroppen att röra på. Bara detta med att röra handlederna, alltså BARA handlederna... Åsså har min hållning blivit mycket bättre.

    SvaraRadera