onsdag 30 mars 2022

När jag tänkte om

Jag är inte vad jag skulle kalla en extremt impulsiv person, så det här med att jag hux flux bokade en tid hos Tobbe Trollkarl kan jag väl bara förklara med att jag var på gränsen till desperat eller åtminstone extremt less på mitt måndagsexemplar till kropp som straffar mig med knän stora som handbollar fastän jag är så skötsam och präktig och gör mina rehabövningar vareviga dag med slavisk noggrannhet, till och med när jag hade 39 graders feber efter tredje coronavaccinationen och kände mig som den döende svanen. 

Vill förtydliga en sak, och det är att det är inte laserbehandlingen i sig själv som jag är skeptisk mot, utan det är 1. att den här Tobbe Trollkarl-personligheten har så extremt brett utbud av behandingar så att de nästan inte får plats på det visitkort som den lite mer andligt inriktade kollegan tryckte i näven på mig med en iver man annars bara ser när religiösa sekter är ute och försöker ragga nya medlemmar (nu vet jag i och för sig inte om det är så det går till, men man får väl föreställa sig). Det var laser och massage och akupunktur och kinesiologi och någonting som kallas "basal kroppslära" (kan det vara huvudet upp och fötterna ner?) och mental träning och stresshantering och rörelseterapi och någonting som hette B-BAT-terapi (som efter en googling visade sig stå för "basal body awareness therapy" vilket ju borde vara detsamma som "basal kroppslära"? så varför upprepa?) och K-TAPE PRO (som väl bara är någon variant av den gamla hederliga sporttejpen?) och friskvård, frihet i andning och mental närvaro och som om det inte var nog med det även KBT, fast lite försiktigt inlindat i att det var "inriktning", mot oro, ångest, tvångstankar och värk/smärtor. ANSVARSFÖRSÄKRAD stod det också rent inledningsvis i detta textflöde som alltså tryckts in på ett normalstort visitkort (text på båda sidor dock) tillsammans med nån flummig bild av en människa som stod i en soluppgång och sträckte ut armarna och hämtade kraft (eller nyss hade blivit knivhuggen i ryggen, vad vet jag?), men framför allt 2. att de här kollegorna, när de pratar om Tobbe Trollkarl-personligheten, har något i det närmaste fanatiskt i blicken, och (allra mest) 3. att det här skulle vara DEN ENDA människan i hela Skåne som skulle kunna utföra laserbehandling? Utan att blinka tar de ledigt från jobbet en halv dag och åker utan att blinka närmare fem mil enkel resa dit. Och det är ju inte heller så att dessa människor går omkring som helbrägdagjorda utan en enda krämpa, tycker nog de gnäller rätt friskt över både det ena och det andra mellan varven. 

Ju mer jag tänke på min bokning, desto mer ångrade jag mig. Ångrar mig sällan eftersom det mesta jag gör faktiskt är rätt så genomtänkt. Men igår eftermiddag började jag googla på laserbehandlingar lite mer i närområdet. Hittade ett ställe som hade tid redan som idag då, så den bokade jag raskt. Nu får vi se vad detta ger. Men laser är ju bara ljus i en viss våglängd så jag tänker att det måste ju funka oavsett om det är Tobbe Trollkarl eller GUNNEL (som den här nya personen hette) som så att säga svingar lasersvärdet mot inflammationen. 

Den som lever får se. På tal om övriga krämpor så var jag hos en kiropraktor igår som gav min stela nacke och bröstrygg en rejäl omgång. Det var nog tio år sedan jag sist var hos en kiropraktor, och det märktes kan jag säga. Men numera kan jag kolla i döda vinkeln utan att behöva vrida hela kroppen från midjan och uppåt, så det var nog rätt så välbehövligt. Tröttsamt att ens lekamen ska vara ett sånt ras, men tur det finns hjälp att få. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar