torsdag 3 mars 2022

Fredagspeppen på en torsdag

Imorgon ska Jenny och jag gå på Flashback Forever-showen. Tycker FF är kanske den roligaste podden som någonsin har gjorts så förväntningarna är extremt höga. Vi bokade biljetter redan i augusti förra året, till detta datum, det är inte som att det har blivit framflyttat på grund av pandemin. 

Insåg för ett tag sedan att showen börjar 20.30 i LUND, vilket gör att möjligheten att ta sig hem med sista bussen som går runt 22-tiden från Ankeborg är starkt begränsad om jag inte bara vill åka ner och vända i dörren till Lunds stadsteater, och det vill jag ju inte när jag/vi nu har väntat och längtat och suktat och trånat i ett halvår på detta event. Fick därför feeling och bokade HOTELL. Tog ett dubbelrum ifall Jennys lokaltrafikförhållanden skulle visa sig vara lika begränsade som mina, men det var de inte och dessutom  hade hon åtaganden i sin hemort tidigt på lördag morgon så det var inte läge att svina omkring på stan, sova på hotell och komma hemlullandes framåt eftermiddagen som en annan rockstjärna (som man inbillar sig att man fortfarande skulle vara kapabel till, vilket ju som alla förstår är en myt). 

Så nu vankas det EGENTID för yours truly. Människor som reser mycket brukar beklaga sig över att det är "så ensamt att sitta på trista hotellrum", men jag stormtrivs med det. Kanske för att jag reser så sällan, antar jag. Men också för att jag gillar otroligt mycket att umgås med me, myself and I, plus att jag tycker hotellrum andas lyx och flärd och så har man ju hotellfrukosten att se fram mot! Hotellfrukost kan ju mycket väl vara det bästa som någonsin har uppfunnits. Nu behöver jag ju inte heller bekymra mig om huruvuda hotellrummet ska ha toaväggar av glas eller ej, som det rummet Jenny och jag bodde på i Stockholm en gång hade. Fortfarande väldigt oklart hur de tänkte där, de som designade rummet. Inte ens om man är ett par vill man väl dela med sig av eller vara en del av varandras toalettbesök? Men nu ska jag ju bo ensam på mitt hotellrum, så det är ju en icke-fråga. 

Hur som helst: Är så oerhört PEPP på detta! Och att oxveckorna börjar gå mot sitt slut. Jag trodde att oxveckorna var perioden mellan trettonhelg och påsk, googlade för man vill ju inte fara med osanning och fick då reda på att oxveckorna ursprungligen var mellan midsommar och allhelgonahelgen, vilket i det gamla bondesamhället var en period med hårt arbete och inga helgdagar i sikte. Det var innan semestern uppfanns, den saken är klar. Jag jobbar ju i en säsongsbetonad verksamhet, vi har högsäsong mellan ungefär mitten på april till slutet av september och det är en extremt slitsam period, men ändå på något sätt görligt för det är ju åtminstone ljust! Hade motsvarande arbetsmängd infunnit sig mellan november och mars hade man väl gått under, tänker jag. 

Ska så tomater i helgen också, tänkte jag. Ytterligare ett bevis på att livet återvänder, våren är på gång, osv. 


1 kommentar:

  1. Ha det så kul och njut av hotellrum och framför allt hotellfrukosten😋

    SvaraRadera