måndag 28 mars 2022

Helgen som gick

Så passerade ännu en helg för att aldrig mer komma åter. Nu är det snart april. Mars brukar vara den rövigaste av jobbmånader, och den här var väl egentligen inget undantag. Har flera deadlines som närmar sig, skrivbordet är fullt av komihåglappar, det mesta är i princip färdigt men allt känns halvfärdigt och stressigt. 

Blev ingen ridning i fredags. Det kom ut ett meddelande på Facebook i veckan att "från och med nu är drop in-ridningen begränsad till de hästar som står uppskrivna på tavlan". Och det köper jag absolut, men samtidigt är det bara Köttbullen jag vill rida är hon inte tillgänglig så kan jag stå över. Tror att jag tänker göra som så - när mars är över och livet förhoppningsvis blir lite mer jobbmässigt hanterbart - att jag helt enkelt får svänga förbi stallet på vägen hem och kolla av läget. Eller så får jag bli en sån som rider en gång i veckan, jag har inte bestämt mig riktigt än. 

Helgen var rätt tom, innehållsmässigt. För mig som är van vid att ha rätt så fullt upp så är det oväntat skönt att ha det lugnt och obokat mer eller mindre jämt nuförtiden. Trodde jag skulle bli rastlös, men det är jag verkligen inte. Därmed inte sagt att jag får tusen saker gjorda, för det har jag i alla fall inte fått den här helgen. Hade tänkt fixa vidare i mitt Flickrum™, men nu står och faller allt med att min man måste fixa specialhyllplan till min IVAR-hylla så att jag kan bygga färdigt den och få undan alla böcker som står i travar överallt, och han var tvungen att jobba så det hade han verkligen inte tid med. Så jag gick långpromenad med hundarna i det härliga lördagsvädret och sedan satt jag ute i trädgården och drack te och löste korsord. Härligt! Tyvärr fick jag plikta för långpromenaden i form av svullna knän, artrosen och jag är inte vänner just punkt nu. Så på söndagen tog jag bara en kortare promenad och sedan hade jag mest lästid med mig själv. Tills jag kom på att Robinson börjat! Varför har ingen sagt det till mig innan? Eller ja, nu gjorde ju min dotter det i lördags, men det var ju så dags när det  hade gått en hel vecka. Såg de två första avsnitten plus ett av Gränslandet, sedan var det läggdags. 

Och nu är det sommartid, härligt. Känns inte alls som att jag "förlorar en timme", tricket är att gå och lägga sig en timme tidigare på lördagen för då är man ju automatiskt i fas när man vaknar. Funkar eventuellt bara om man är lika kvällstrött som jag, jag har inga som helst problem med att gå och lägga mig klockan 20.00 (kul tjej). För mig som går upp klockan 04.00 i veckorna så har det precis börjat bli liiiiiite ljust när jag kör till jobbet, men det är inte så att jag upplever att det är jobbigt "att det blir mörkare på morgnarna". Och så får man ju de ljusa kvällarna! Hurra för det, säger jag. Höstmörker kan absolut vara mysigt ett tag, men såhär på upploppet av oxveckorna är det fan i mig bara ljuset man vill åt. 

Nu väntar en vecka som är jobbmässigt fullspäckad, men i övrigt rätt lugn. På onsdag ska jag börja en unghundskurs med Laban, det blir förhoppningsvis både nyttig miljöträning för honom och kul för mig att få börja hänga i Nästan-Österlens BK. Förhoppningsvis blir det bra. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar